Massimo Allegri: Monaco je jako opasna momčad i utakmica će ovisiti o tome tko prvi zabije

Utorak, 09. svibnja 2017. 11:59 Napisao/la  SC

Talijani su uz Real jedina momčad bez poraza u Ligi prvaka ove sezone. S druge strane Monaco je ove sezone primio 18 golova u Ligi prvaka, najviše od svih polufinalista

Nogometaši Juventusa i Monaca igraju uzvratni susret polufinala Lige prvaka večeras od 20,45 sati.

Iako se Monaco nema namjere predati, vrlo će teško nadoknaditi zaostatak od dva gola koliko je Juventus zabio u prvom susretu. Samo čudo ih može spasiti jer brojevi su na strani talijanske momčadi.

Ni jedna momčad nikad u 14 pokušaja nije nadoknadila domaći poraz od 2:0 u nokaut fazi Lige prvaka.

Juventus u Torinu nikad nije pobijedila ni jedna francuska momčad.

Talijani su uz Real jedina momčad bez poraza u Ligi prvaka ove sezone. Imaju niz od 18 domaćih utakmica, 11 pobjeda i sedam remija.

- Spremni smo za još jednu veliku utakmicu protiv Monaca. Međutim, imamo priliku za plasman u finale, ali stojimo čvrsto nogama na zemlji jer znamo da još ništa nismo osvojili. Monaco je jako opasna momčad i utakmica će ovisiti o tome tko prvi zabije. Analizirali smo prvu utakmicu u Monte Carlu, gdje smo imali problema u defenzivi, pa je Monaco imao neke sjajne prilike, ali je Gianluigi Buffon bio fantastičan. To moramo popraviti i biti mirni i strpljivi, jasan je trener Allegri.

Talijanski strateg ima dvojbu u sastavu - Cuadrado ili Barzagli, prvi bi značio otvoreniju varijantu, dok ukoliko krene Barzagli od prve minute znači da će Juventus čuvati rezultat i čekati prilike iz kontri.

S druge strane Monaco je ove sezone primio 18 golova u Ligi prvaka, najviše od svih polufinalista, a deset u zadnje tri gostovanja.

- Ako želimo proći u finale, morat ćemo pokazati mnogo više. Neće biti lako, možemo promijeniti neke stvari, ali opet moramo dati 100 posto. Moramo krenuti svi u napad, bez da razmišljamo o lošem ishodu. Očito je da su zreliji od nas, ali poraženi smo jer nismo bili prisebni u završnici. Želimo nastaviti ovaj san, naš cilj je stići do finala i dat ćemo sve od sebe. Ako pogledamo u povijest Juventusovih nogometaša, Juve je momčad na najvišoj razini s vrlo iskusnim igračima, a oni s najmanje iskustva i dalje su iskusniji od naših najiskusnijih, stoga možete samo zamisliti tu razliku, rekao je trener Monaca Leonard Jardim

Nakon Monaca, bianconeri imaju priliku u nedjeljnom gostovanju kod Rome obraniti scudetto i šesti puta zaredom osvojiti titulu. Također, očekuje ih i finale Kupa protiv Lazija koje će morati odgoditi ukoliko uđu u finale Lige prvaka. Naime, finale Kupa Italije igra se 2. lipnja na Olimpicu, a finale Lige prvaka 3. lipnja u Cardiffu.

Mario Mandžukić blizu je tome da ove sezone osvoji čak tri naslova prvaka sa svojim Juventusom. Naslov Lige prvaka posebno priželjkuje Gianluigi Buffon koji je svojim obranama spasio Juve u Monacu. Legendarni 39-godišnji vratar još nije osvojio elitno europsko klupsko natjecanje.

Legendarni Hristo Stoičkov također se oglasio poručivši "Ne mogu ništa drugo nego navijati za Juventus".

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.