1/8 LIGE PRVAKA Valencia na Mestalli dočekuje skupocjeni PSG, Juventus u paklu Celtic Parka

Utorak, 12. veljače 2013. 15:07 Napisao/la  SC

Danas (20.45): Celtic - Juventus,  Valencia - PSG. -  Ne mislim da smo favoriti, jer je ova runda natjecanja u potpunosti otvorena. Siguran sam da će to biti sjajna nogometna utakmica,  najavljuje strateg Parižana Carlo Ancelotti

Večerašnjim prvim utakmicama osmine finala nastavlja se ovogodišnje izdanje Lige prvaka. Knock-out fazu elitnog klupskog natjecanja otvaraju dvoboji Valencia - PSG i Celtic - Juventus. Na papiru etiketu jače utakmice ima susret ma Mestalli. Ernesto Valverde po prvi put će voditi momčad Valencie u Ligi prvaka, a španjolski će predstavnik pokušati nastaviti sa svojim impresivnim rezultatima protiv protivnika iz Francuske. 

- Uvijek je dobro igrati utakmicu poput ove. Trenutno nam ide dobro, puni smo samopouzdanja i želimo proći osminu finala, želimo pobijediti i kvalificirati se za sljedeću fazu natjecanja. Zlatan Ibrahimović je sjajan igrač i moramo ga uzeti u obzir, ne samo Adil Rami, nego cijela obrana. On radi nevjerojatne stvari, odličan je strijelac, a vraća se i u obranu ako momčad treba njegovu pomoć. To nije samo posao za Ramija, nego za cijelu momčad, najavio je Valverde.

Skupocjena pariška momčad u Španjolsku je stigla oslabljena za ozlijeđene Mottu i Silvu. Mjesta među 22 igrača nije se našlo za novopridošlog Davida Beckhama, koji tek treba uhvatiti pravu formu za natjecateljske utakmice, a večerašnju će utakmicu gledati s tribina.

- Ne mislim da smo favoriti, jer je ova runda natjecanja u potpunosti otvorena. Valencia ponovno igra dobro, to je dobro organizirana momčad s talentiranim igračima. Pokazat ćemo svoj karakter na terenu kao što smo to napravili i protiv Porta u šestom kolu grupne faze. Siguran sam da će to biti sjajna nogometna utakmica, objašnjava strateg Parižana Carlo Ancelotti.

U drugome susretu večeri Celtic će pred 60.000 svojih navijača pokušati napraviti novo iznenađenje u Ligi prvaka. Zadatak nimalo lak budući da im u goste dolazi talijanski prvaka koji je ponovo ulovio formu.

- Morat ćemo biti jako oprezni u ovoj utakmici. Osjećam da će tribine sa 60.000 ljudi biti poput dvanaestog igrača za Celtic, koji ima vrlo dobru momčad. Pobijediti Barcelonu ovdje i biti tako blizu na Nou Campu je dokaz toga. Ako bilo tko potcjenjuje Celtic, to sigurno nismo mi, objašnjava trener Torineza Antonio Conte.

Danas (20.45): Celtic - Juventus, Valencia - PSG

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.