Krunoslav Jurčić, uoči kijevskog Dinama: Ne igramo za premije, igramo za svoj obraz!

Ponedjeljak, 03. prosinca 2012. 16:43 Napisao/la  Z. G.

Jamčim da će dečki u utorak pružiti maksimum svojega tjelesnog i psihičkog potencijala. Rekao sam da idemo po bodove. Ako to želimo, moramo zabijati, objasnio je trener Modrih

Ukrajinski je novinar nastupio prilično oštro: Gospodine Jurčiću, zagrebački Dinamo u Ligi prvaka juri sve negativne rekorde i veliki je gubitnik. Kako to komentirate i je li istina da je predsjednik kluba obećao veliku nagradu vama i igračima u slučaju pobjede?

I kijevski je kolega, dakle, potvrdio kakav status maksimirska družina uživa u Europi. Kako god, trener Modrih je pokušao uskočiti pošalicom:

- Kako mislite da smo gubitnici? Pa, pobijedili smo prije dva dana ha ha ha…

Potom je nastavio ozbiljno:

- Mi sad igramo za svoj obraz! Dakle, ne postoji veći motiv od toga, nema novca, koji može nadoknaditi sve ono što bismo dobili s pobjedom. Mogli bismo dignuti glavu, reći da smo napravili dobar posao i da smo dostojni imena kojega nosimo. O nagradi nismo ni razgovarali. Zapravo, prvi put čujem ovu informaciju. Nismo imali sastanak niti je predsjednik izašao pred igrače.

Olakotna je okolnost što Jurčić može računati na gotovo kompletnu momčad. Ozlijeđen je jedino Ivan Peko.

- Jamčim da će dečki u utorak pružiti maksimum svojega tjelesnog i psihičkog potencijala da osvojimo bodove. I prije sam pratio momčad Dinama iz Kijeva, još sam u reprezentaciji bio u dobroj komunikaciji s Vukojevićem i Kranjčarom. Imamo puno informacija, gledao sam zapise sa zadnjih utakmica, maksimalno ih respektiramo, znamo njihov europski status, stalni su sudionik Lige prvaka... Uza sav taj respekt, znamo da moramo zapeti i izbaciti van sve svoje rezerve, jer igramo za svoj obraz, za osvajanje prvih bodova i stvaranje lijepe atmosfere.

Beqiraj: Atmosfera je u momčadi dobra
U udarnoj će postavi gotovo sigurno osvanuti i Fatos Beqiraj koji također tvrdi da ne razmišlja ni o kakvi premijama. 
- Atmosfera je u momčadi dosta dobra, svi jedva čekamo utakmicu. Već je vrijeme da osvojimo prve bodove. Dobro je što smo svi zdravi, siguran sam da će svatko tko istrči na teren dati svoj maksimum. Nadam se da će i publika doći. Bit će teško, ali uz trud i maksimum zalaganja doći će i dobar rezultat. Nagrade? Ma, to neće utjecati na nas. Igrat ćemo zbog sebe, zbog kluba, da pokažemo da ne zaslužujemo ovo što ljudi pričaju o nama. U nekim smo utakmicama zaslužili malo više, ali neke nam okolnosti nisu išle na ruku. Ova momčad ima kvalitetu i to će u utorak i pokazati, dodao je Beqiraj.

Kakva je Jurčićeva dijagnoza prethodne utakmice u Kijevu? Zašto su Zagrepčani onako lako pali?

- Kao i većini slučajeva u ovoj i prošloj Ligi prvaka, i u toj je utakmici bilo razdoblja gdje se naš Dinamo predstavio u jako dobrom izdanju. Zadaća je u budućnosti povećati ta razdoblja tako da nemamo oscilacija unutar utakmice. Osim toga, rani je pogodak poremetio cijelu koncepciju i pripremu. Ono što me zanimalo su ti pozitivni trenuci, dakle dobar posjed lopte, nekoliko brzih izlazaka kroz četiri, pet dodavanja i ugrožavanje kijevskih vrata.

Maksimirski je trener dodao da ima dva osnovna kriterija pri formiranju momčadi.

- Prvi je natjecateljska forma igrača, toga se moram držati. Neki su igrali jako malo i ne možemo očekivati da izvlače situaciju. Drugi je kriterij fajterska komponenta. Rekao sam da idemo po bodove. Ako to želimo, moramo zabijati. Ići ćemo u čvrstoj, neću reći ofenzivnoj varijanti, ali u varijanti koja otvara mogućnosti ugroziti suparnička vrata, zaključio je Jurčić.

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.