Liga prvaka: Inter nadmoćno pobijedio Milan u prvoj polufinalnoj utakmici

Srijeda, 10. svibnja 2023. 23:04 Napisao/la  SC

Utakmica u Milanu nije mogla biti kvalitetnija, ali je bila puno uzbudljivija i zanimljivija od utakmice između Real Madrida i Manchester Cityja

Edin Džeko postigao prvi pogodak
Edin Džeko postigao prvi pogodak

Inter je pobijedio (2:0) Milan u prvoj utakmici polufinala Lige prvaka, koja nije mogla biti kvalitetnija, ali je bila puno uzbudljivija i zanimljivija od utakmice između Real Madrida i Manchester Cityja (1:1) odigrane u utorak u Madridu.

Zasluženo je Inter pobijedio u gostima, momčad Simonea Inzaghija naglašeno je dominirala na početku utakmice, kada je postignula dva pogotka i stvorila još nekoliko izglednih prilika, Mhitarjan je zatresao okvir vratiju, Milan može biti zadovoljan da je nakon prvih pola sata gubio samo 0:2...

Milan je igrao bez Leãa što je bitno umanjilo napadačku moć momčadi Stefana Piolija, ali s obzirom kako je Inter odigrao prvu utakmicu ni portugalski napadač neće moći puno pomoći u uzvratnoj utakmici na istom stadionu.

U drugom dijelu Milan je uspostavio kakvu-takvu ravnotežu u odnosima snaga, stvorio je Milan nekoliko obećavajućih situacija, Tonali je s 14 metara pogodio vratnicu, ali je Inter također mogao uvećati vodstvo da je Džeko bolje reagirao u 52. minuti ispred Maignana.

Bez obzira na ishod uzvratne utakmice jasno je da Inter ima kvalitetniju momčad od Milana.

MILAN: Maignan, Calabria (83 Kalulu), Kjaer (60 Thiaw), Tomori, Theo Hernandez, Krunić, Tonali, Diaz (83 Pobega), Bennacer (18 Messias), Saelemaekers (60 Origi), Giroud

INTER: Onana, Darmian, Acerbi, Bastoni, Dumfries, Barella, Calhanoglu (78 Gagliardini), Mhitarjan (63 Brozović), Dimarco (71 De Vrij), Martinez (78 Correa), Džeko (71 Lukaku)

Prva utakmica polufinala Lige prvaka: Milan - Inter 0:2 (Džeko 8, Mhitarjan 11)

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.