Gian Piero Gasperini: Naš predsjednik uvijek na početku sezonu kaže da moramo osigurati ostanak

Četvrtak, 13. kolovoza 2020. 00:25 Napisao/la  SC

Šteta, bili smo tako blizu, ali to je Liga prvaka. Momčadi s tako kvalitetnim napadačima mogu zabiti dva gola u dvije minute, kazao je Mario Pašalić

Gian Piero Gasperini
Gian Piero Gasperini

Mario Pašalić do 90. minute utakmice protiv PSG-a bio ja kandidat za počasnog građanina Bergama, postigao je pogodak za vodstvom u 27. minuti.

A onda su Marquinhos i Choupo-Moting za tri minute postignuli dva pogotka, PSG je ostvario plasman u polufinale Lige prvaka:

- Šteta, bili smo tako blizu, ali to je Liga prvaka. Momčadi s tako kvalitetnim napadačima mogu zabiti dva gola u dvije minute. Razočarani smo, žao nam je, ali želimo biti spremniji za Ligu prvaka sljedeće sezone. Učinili smo sve što smo mogli, u to nema nikakve sumnje, ali te momčadi imaju takvu individualne kvalitete da vas mogu kazniti u bilo kojem trenutku. Mislim da smo dokazali da se možemo boriti protiv najjačih protivnika, nadam se da bismo mogli učiniti isto u Ligi prvaka sljedeće sezone, kazao je Mario Pašalić.

- Najviše žalimo je smo bili toliko blizu da smo pomislili da bismo zaista mogli postići izvanredan rezultat. Ostaje zadovoljstvo što smo imali sjajnu sezonu Lige prvaka, neprestano smo se podizali u odnosu na najbolje momčadi u Europi. Samo se mogu zahvaliti momcima za sve što su učinili u ovoj sezoni. Razočarani smo jer smo bili jako blizu. Ponajbolji igrači na svijetu, Mbappe i Neymar, u određenom trenutku mogu donijeti prevagu. Unatoč svemu, do 90. minute smo vodili! Sljedeću sezonu želimo biti bolji, vjerojatno ne u rezultatima, jer će to biti teško, već kao momčad. Nećemo započeti sezonu najavljujući Scudetto, cilj nam je poboljšati igru, a zatim vidjeti kako stvari idu. Naš predsjednik uvijek na početku  sezone kaže da nam je potrebno 40 bodova da bismo osigurali ostanak u Seriji A! Podignuli smo letvicu, vrlo smo sretni što ćemo iduće sezone opet igrati Ligu prvaka, što je već uspjeh, kazao je trener Gian Piero Gasperini na kraju sezone u Ligi prvaka koja je počela teškim porazom (0:4) od Dinama u Zagrebu.

Na kraju je završila porazom u četvrtfinalu od tri puta skuplje (800 mil. eura) momčadi PSG-a.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.