ZBOGOM LIGI PRVAKA

Sve je spremno za europsku Premierligu

Utorak, 20. listopada 2020. 18:56 Napisao/la  SC

FIFA osigurala šest milijardi dolara

Infantino i Čeferin
Infantino i Čeferin

Čini se da dolazi kraj ovakvom formatu Lige prvaka!

Prema informacijama engleskih medija, formiranje europske Premierlige u završnoj je fazi.

Ideja o natjecanju zatvorenog formata najbogatijih europskih klubova nije novijeg datuma, UEFA je u pravilu suzbijala svaku pomisao na zatvoreno natjecanje odabranih klubova.

Izgleda da ovog puta iza takvog natjecanja stoji FIFA, a razlog je jednostavan!

Prema istom izvoru samo za početak natjecanja u elitnoj ligi osigurano je šest milijardi dolara!

Formiranjem elitne lige eskalirala bi borba za prevast u europskom nogometu između Giannija Infantina i Aleksandera Čeferina, predsjednika FIFA-e i UEFA-e.

Infantino je predsjednik FIFA-e postao kao provjereni kadar iz razdoblja vladavine Seppa Blattera i Michela Platinija, bio je najbliži suradnik bivših predsjednika FIFA-e i UEFA-e, koji su morali otići zbog korupcije.

Javna je tajna da iza Infantina stoji moćni lobi određene skupine bogatih europskih klubova kojima je interes igrati zatvorenu ligu.

Navodno bi europska Premierliga trebala zaživjeti od 2022. godine, brojila bi 16 ili 18 klubova među kojima su Real Madrid, Barcelona, Bayern, Juventus, PSG, Atletico, Manchester United, Chelsea, Liverpool, Tottenham, Arsenal...

Nije poznato što bi se trebalo dogoditi sa sadašnjim formatom Lige prvaka.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.