Engleska javnost ogorčena postupanjem policije, nitko nije prozvao predsjednika UEFA-e

Nedjelja, 29. svibnja 2022. 10:17 Napisao/la  SC

U Hrvatskoj se nedavno prozivao predsjednik HNS-a zbog toga jer na stadionu Maksimir navodno nije bilo dovoljno mobilnih toaleta za navijače Hajduka

Engleska javnost ogorčena postupanjem policije, nitko nije prozvao predsjednika UEFA-e

Finale Lige prvaka između Real Madrida i Liverpoola počelo je 36 minuta kasnije nego što je planirano zbog nereda ispred Stade de Francea.

Prvo je objavljeno da će utakmica kasniti zbog toga što svi navijači nisu pravodobno ušli na stadion. Dok je Camila Cabello pjevala na otvaranju, francuska policija ispred stadiona još uvijek je pokušavala uvesti red.

- Uoči utakmice, ulaze na strani navijača Liverpoola blokirale su tisuće navijača, koji su kupili lažne ulaznice koje nisu radile  na automatima. Zbog toga su se nagomilale velike skupine navijača koji su pokušavali ući. Posljedica toga je da je početak odgođen za 35 minuta kako bi se omogućilo pristup što većem broju navijača s originalnim ulaznicama. Budući da se broj navijača izvan stadiona nastavio gomilati nakon početka utakmice, policija ih je rastjerala suzavcem i natjerala ih da napuste stadion, stoji u priopćenju UEFA-e.

Oglasio se Liverpool:

- Veoma smo razočarani problemima ulaska na stadion i slomom sigurnosnog perimetra s kojim su se navijači Liverpoola suočili na Stade de Franceu. Ovo je najveća utakmica u europskom nogometu i navijači ne bi trebali doživjeti scene kojima smo svjedočili večeras. Službeno smo zatražili službenu istragu o uzrocima ovih neprihvatljivih pitanja, stoji u klupskom priopćenju.

Fotografie i video-zapisi policijskog postupanja ukazuje da nije bilo selektivnog pristupa, stradali su mnogi navijači koji su imali originalne ulaznice, engleski mediji puni su izjava svjedoka koji tvrde da su stradali nevini.

Od suzavca je stradalo dijete u dresu francuske reprezentacije sa Zidaneovim prezimenom na leđima.

Francuski ministar unutarnjih poslova Gérald Darmanin preuzeo je odgovornost za postupanje protiv Britanaca, koji su nasilno pokušali ući na stadion bez karata ili s krivotvorenim kartama.

Francuska ministrica sporta Amélie Oudéa-Castéra oglasila se na društvenim mrežama tvrdnjom da su tisuće engleskih navijača "zakomplicirale rad redara i policijskih snaga".

Ukratko, nitko zbog događanja navijača Liverpoola i intervencije francuske policije na stadionu nije pozvao na odgovornost predsjednika UEFA-e Aleksandera Čeferina.

U Hrvatskoj se nedavno prozivao predsjednik HNS-a zbog toga jer na stadionu Maksimir navodno nije bilo dovoljno mobilnih toaleta za navijače Hajduka!

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.