LIGA PRVAKA Dinamove slabe prezentacije ponovo izazvale sumnje u namještanje

Četvrtak, 08. studenog 2012. 13:32 Napisao/la  Z. G.

Ne želimo komentirati stručnost spomenutog komentatora, stoji u klupskom priopćenju Dinama nakon što je bivši nizozemski reprezentativac  Youri  Mulder hrvatskog prvaka prozvao zbog namještanja rezultata

Bivši poznati nizozemski reprezentativac Youri Mulder samo je jedan u nizu nadahnutih "stand up komičara" koji se zabavljaju na račun Dinamova teturanja u Ligi prvaka. Na nizozemskoj je tv, prilikom izravnoga prijenosa utakmice između PSG-a i Dinama, javno posumnjao da su se maksimirski nogometaši "kladili sami protiv sebe", zaključujući da će sljedeći dan "podignuti dobitak na kladionici".

Dinamo ionako ima status "dvorske lude" u kraljevskim dvorima Lige prvaka, a jedna od zabavnijih točki svakako je i uporno ponavljanje teze da je posve normalno, realno i očekivano da maksimirski klub bude najgora momčad u povijesti Lige prvaka. Tako barem sugeriraju trener Ante Čačić, a jednaku ja mantru plasirao i njegov prethodnik Krunoslav Jurčić.

Klub se naposljetku obratio javnosti oštrim pismom. I baš kad smo se ponadali da su glavne teme njihova priopćenja komične izjave maksimirskih trenera, shvatili smo da im je meta - Mulder.

- Ne želimo komentirati stručnost spomenutog komentatora, ali bi se zato puno dalo reći o njegovoj (ne)profesionalnosti. Kako je moguće da bilo koji komentator ili sportski novinar na ovakav način svoje sumnje i vlastito mišljenje predstavlja kao činjenicu? Kako je moguće da se bilo koja momčad, pa tako i Dinamova, opisuje u ovako sramotnom kontekstu, bez ijednog jedinog dokaza? Zar je moguće da se loša igra određene momčadi i njezina nemoć u određenim trenucima igre tako lako može preimenovati u još jednu kladioničarsku aferu koja je na pomolu? Gdje je tu društvena odgovornost novinara, odnosno komentatora, koji iznosi ovako teške optužbe? Gdje je njegova odgovornost u trenucima kada njegova skandalozna izjava obilazi brojne medije diljem Europe gdje se GNK Dinamo spominje u sramotnom kontekstu koji ničime nije zaslužio? GNK Dinamo će poduzeti sve potrebne mjere kako bi spomenuti komentator, koji je istovremeno i pomoćni trener Twentea, kao i televizija na kojoj je te neistine iznio, stajali iza iznesenih riječi i u trenucima kada tražimo odgovarajuće sankcije za izrečene optužbe, stoji u klupskom priopćenju.

Zaključak? Dinamova igra i rezultati u Ligi prvaka toliko su grozomorno negledljivi da već drugi put pojedinci nagađaju da je riječ o namještanjima. Dakle, nitko ne vjeruje da ijedan momčad može igrati baš toliko beskrvno i bespomoćno! I zato im maksimirski čelnici, kao i trener Čačić, odgovaraju:

- Da, mi smo baš toliko loši, jer to je naša realnost.