LIGA PRVAKA Dinamo se dostojanstvenim porazom u Londonu oprostio od Europe, Milan napunio mrežu Salzburga u odlučujućoj utakmici

Srijeda, 02. studenog 2022. 22:59 Napisao/la  SC

Chelsea pokazao da igra nogomet na puno višoj razini iako je Dinamo primio dva jeftina pogodaka na postavljenu obranu

Dinamo se dostojanstvenim porazom u Londonu oprostio od Europe, Milan napunio mrežu Salzburga u odlučujućoj utakmici

Liga prvaka - 6. kolo

Dinamo je ispao iz europskih natjecanja nakon poraza u Londonu, Chelsea je pobijedio hrvatskog prvaka u zadnjoj utakmici u skupini.

Svi su se pogoci dogodili do odmora, Dinamo je poveo nakon glavometa, Ademi je glavom proigrao Petkovića, koji je sa šest metara glavom loptu poslao u mrežu - 0:1.

Rani pogodak malo je zbunio domaću momčad, koja je nakon petnaestak minuta počela ozbiljno ulaziti u zadnju trećinu i odmah izjednačila zahvaljujući spretnosti strijelca Sterlinga i nespretnosti stopera Perića.

Ni drugi pogodak nije izgledao neobranjivo, opet je postavljena obrana Dinama prilično jeftino primila pogodak, Zakaria je postao strijelac kada su ispred njega stajala šestorica igrača Dinama i vratar Livaković!

U drugom dijelu Dinamo je počeo nešto hrabrije, ali je Chelsea izgledao puno opasnije, engleski klub objektivno igra nogomet na puno višoj razini bez obzira u kojemu sastavu igra.

Pogodaka nije bilo najviše zahvaljujući Livakoviću, koji je pred kraj utakmice obranio nekoliko teških udaraca, Aubameyang je pogodio gredu (57).

Dinamo se dostojanstveno oprostio od Europe, u Ligi prvaka natjecanje nastavljaju Chelsea i Milan, Salzburg će igrati Europsku ligu.

CHELSEA: Mendy, Azpilicueta, Chalobah, Koulibaly (65 Silva), Chilwell, Zakaria (71 Loftus-Cheek), Jorginho, Mount, Sterling (83 Pulisic), Havertz (65 Gallagher), Aubameyang (65 Broja)

DINAMO: Livaković, Ristovski (69 Emreli), J. Šutalo, Perić, Moharrami, Mišić, Ademi (83 Bulat), Ivanušec, Ljubičić, Petković (83 Drmić), Oršić (89 Špikić)

Milan je u odlučujućoj utakmici pokazao klasu, potpuno je nadigrao Salzbug koji je u najvažnijoj utakmici doživio najteži poraz.

Olivier Giroud je bio posebno raspoložen, Francuz je postigao dva pogotka i ostvario asistenciju.

Ante Rebić odigrao je cijelu utakmicu.

Skupina E: Milan - Salzburg 4:0 (Giroud 14, 57, Krunić 46, Messias 90+1), Chelsea - Dinamo 2:1 (Sterling 18, Zakaria 30/Petković 7)

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.