PORAZ U BUDIMPEŠTI

Dinamo ispao iz Lige prvaka

Srijeda, 16. rujna 2020. 20:53 Napisao/la  SC

Uzuni postigao autogol i gol za Ferencvaros

Dinamo poražen u Budimpešti
Dinamo poražen u Budimpešti

Nogometaši Dinama oprostili su se od Lige prvaka nakon što su u trećem pretkolu poraženi u Budimpešti od Ferencvarosa 2:1.

Treće pretkolo igra se na jednu utakmicu, ali poraženi Dinamo nastavlja europski put u play offu Europa lige gdje će imati status nositelja.

Mađari su Dinamo šokirali nakon samo dvije minute igre.

Nakon ubačaja s lijeve strane u petercu se najbolje snašao Lovrencsics i zabio Livakoviću za 1:0.

Obrana Dinama kao da nije postojala, a Oršić je zaboravio ispratiti strijelca.

U 8. minuti Ademi je sam izbio pred Dibuzsa, ali je loše pucao i domaći vratar je prijetnju otklonio.

Tri minute kasnije Dibusz brani pokušaj Majera.

Pritisak Modrih se isplatio u 23. minuti. Majer je ubacio nakon kornera, Ademi je pucao glavom, lopta je pogodila Uzunija i odbila se u mrežu za 1:1.

U 38. minuti Uzuni se provukao ispred Gvardiola i pucao, ali je Livaković sjajno obranio.

Majer je u 42. pronašao Kastratija, mađarska obrana dobro je reagirala i lopta je otišla u korner.

Dinamov vratar je u posljednjoj minuti prvog dijela spasio Modre nakon što je još jednom obranio udarac Uzuniju koji je ponovno izbio sam ispred njega.

U drugoj minuti nastavka Ferencvaros je imao priliku zaprijetiti, nakon kornera lopta je preletjela obranu Dinama stigla do Sigera koji nije najbolje reagirao.

Stojabović je sam prošao dvojicu igrača u 52. minuti i pucao sa desetak metara iskosa, ali je Dibusz obranio.

Kastrati je dvije minute kasnije sam izbio pred mađarska vrata i pucao pored gola.

Dinamo je odigrao sjajnu kontru u 62. minuti, Oršić je pobjegao ušao u kazneni prostor, ali je njegov udarac završio u bloku.

Mađari dolaze ponovno u vodstvo u 65. minuti nakon pogreške Gvardiola koji se poskliznuo i ostao kratak, Leovac ne stiže bivšeg igrača Lokomotive Uzunija koji sam izlazi pred Livakovića i pogađa za 2:1.

Dobru akciju izveli su Petković i Kastrati u 85. minuti, ali je Petkovićeva završnica bila preslaba da bi ugrozila mađarsku mrežu.

Gavranović je dva puta probao u drugoj minuti sudačke nadoknade, prvi udarac Dibusz je obranio, a drugi je otišao preko gola.

FERENCVAROS: Dibusz, Lovrencsics (25 Botka), Blažič, Kovačević (74 Frimpong), Čivić, Siger, Somalia, Haratin, Nguen, Uzuni, Boli (67 Isael)

DINAMO: Livaković, Stojanović, Dilaver, Gvardiol, Leovac, Ademi, Gojak (72 Ivanušec), Majer (60 Jakić), Kastrati, Oršić (72 Gavranović), Petković

Utakmica 3. pretkola Lige prvaka: Ferencvaros - Dinamo 2:1 (Lovrencsics 2, Uzuni 65/ Uzuni 23-ag)

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.