Liga prvaka: Dinamo i Salzburg odigrali u Zagrebu utakmicu bez pobjednika

Utorak, 11. listopada 2022. 23:01 Napisao/la  SC

Dinamo do odmora odigrao najbolji dionicu, u drugom dijelu Salzburg energetski bolje izgledao

Liga prvaka: Dinamo i Salzburg odigrali u Zagrebu utakmicu bez pobjednika

Dinamo i Salzburg odigrali su u 3. kolu utakmicu bez pobjednika (1:1) što više odgovara gostima.

U 12. minuti Salzburg je presjekao pokušaj izlaska Dinama, krenuli su gosti na nepostavljenu obranu domaćina, Seiwald je na ulasku u kazneni prostor udario po lopti koja je prošla kroz Perićeve noge i ispod Livakovićeve desne ruke - 0:1.

Dinamo je do odmora odigrao najbolji dionicu na utakmici, više od pola sata igrači Salzburga praktično nisu izlazili iz svoje trećine, letjela je lopta uzduž i popreko kaznenog prostora gostiju, nekoliko je puta (Ivanušec glavom) Dinamo ozbiljno zaprijetio..

Ljubičić je poravnao udarcem s 18 metara, lopta se od Pavlovića odbila u mrežu - 1:1.

U drugom dijelu obje su momčadi igrale na pobjedu, Salzburg je energetski bolje izgledao, kontrolirali su gosti rezultat i utakmicu, izmijenjivali su se napadi, bilo je prilika na objema stranama, Špikić (56) glavom nije iskoristio najbolju za Dinamo.

Salzburg je djelovao brže i opasnije, nekoliko je puta Livaković morao spašavati.

Dvaput se tresao okvir vratiju.

Sučić (74) je pogodio gredu udarcem s ruba kaznenog prostora, Boškaj (90) je pogodio gredu iz slobodnog udarca.

DINAMO: Livaković, Ristovski (79 Moharrami), J. Šutalo, Perić, Špikić (79 Bočkaj),  Mišić, Ademi (67 Drmić), Ljubičić, Ivanušec (79 Baturina), Oršić, Petković

SALZBURG: Köhn, Dedić, Solet, Pavlović, Ulmer, Seiwald, Gourna-Douath, Kjaergaard, Sučić, Šeško (86 Šimić), Okafor (62 Adamu)

Chelsea je preuzeo vodstvo na ljestvici pobjedom u Milanu, gdje je domaćin od 18. minute igrao bez isključenog Tomorija.

Ante Rebić igrao je od 62. minute za Milan, Mateo Kovačić odigrao je cijelu utakmicu za Chelsea.

Liga prvaka, Skupina E, 3. kolo: Dinamo - Salzburg 1:1 (Ljubičić 40/Seiwald 12), Milan - Chelsea 0:2 (Jorghino 21-11m, Aubameyang 34)
Poredak: Chelsea 7, Salzburg 6, Milan 4, Dinamo 4

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.