DINAMO - BAYERN Pep Guardiola: Nikada nisam upoznao igrača koji ne želi pobijediti

Utorak, 08. prosinca 2015. 20:59 Napisao/la  SC

Ovi prostori oduvijek odgajaju jako dobre igrače, a danas mi se u Dinamu sviđa stil Marka Pjace, rekao je Guardiola


Pep Guardiola pojavio se na konferenciji za novinare sat vremena kasnije od zakazanog termina, Bayernov let za Zagreb toliko je kasnio.

- Već smo se kvalificirali za sljedeću fazu Lige prvaka, nalazimo se u idealnoj situaciji. Moramo igrati za sebe, klub i navijače, nikada nisam upoznao igrača koji ne želi pobijediti. Tako ni u Bayernu, mi smo došli dobiti, kao da se Guardiola ispričavao što su u Zagreb doputovale brojne pričuve.

Koliko je utakmica ozbiljno shvaćena ukazuje podatak da Bayern nije htio odraditi ni trening u utorak navečer.

- Manuel Neuer je odigrao sve utakmice do sada za Bayern i reprezentaciju, pa je zaslužio manju pauzu. Potpuno vjerujem i u Svena Ulreicha, zaslužio je svoju prigodu. Sven Ulreich je odličan vratar, zato i je u Bayernu. Vrlo je iskusan, ali nije lako čekati prigodu kraj Manuela Neuera. Ne znam hoće li startati Franck Ribery, ali će sigurno zaigrati, kazao je Guardiola prije nekoliko kurtoaznih rečenica o Dinamu.

- Znao sam igrače Dinama i prije prve naše utakmice u Münchenu, no sada ih znam puno bolje nego prije. Gledali smo Dinamo protiv Olympiakosa i Arsenala, a zna se da Hrvatska ima puno dobrih i brzih igrača. Ovi prostori oduvijek odgajaju jako dobre igrače, a danas mi se u Dinamu sviđa stil Marka Pjace, rekao je Guardiola.