TKO JE NAJBOLJI SVIH VREMENA

Šuker: Messi mora nešto osvojiti s Argentinom

Četvrtak, 08. ožujka 2012. 09:17 Napisao/la  Igor Vranić

Messi je izdanak Barcelonine škole, njihov tika-taka nogomet u potpunosti mu odgovara, kaže Šuker

Leo Messi postao je prvi igrač koji je postigao pet pogodaka na jednoj utakmici Lige prvaka. Mjerodavno je kada o najboljem strijelcu govori "kralj strijelaca" Davor Šuker, "zlatna kopačka" na SP-u '98 i napadač Real Madrida s kojim je 1998. godine osvojio Ligu prvaka. Ni nakon što je Messi srušio još jedan rekord, Šuker nije promijenio mišljenje kada uspoređuje kvalitete Lea Messija i Cristiana Ronalda:

- Ja ću opet reći, zavisi od toga kome se više sviđa jedan ili drugi tip igrača.  Messi je manji, pa je nekome možda simpatičniji... Šalim se! Messi i Ronaldo su različiti tipovi igrača i ne može ih se jednostavno uspoređivati, obojica su nogometne veličine i trenutačno najbolji igrači na svijetu. Jasno da kao Realovac ipak naginjem Ronaldu - kaže Šuker.

Još jedna usporedba potiče žučne rasprave, je li Messi bolji igrač od Maradone? Šuker je u dresu Seville imao privilegiju igrati s čudotvorcem Maradonom, najboljim igračem svih vremena dok se nije pojavio Messi. Ili?

- Treba sačekati da vidimo kako će se razvijati Messijeva karijera, još uvijek je mlad igrač.  S Barcelonom je sve osvojio, za kompletan dojam trebao bi nešto osvojiti s argentinskom reprezentacijom. Na dobrom je putu - smatra Šuker.

Usporedbe kvalitete Messijevih nastupa u agrentinskom i dresu Barcelone ukazuju da je nogomet ipak momčadska igra:

- Messi je izdanak Barcelonine škole nogometa, njihov tika-taka nogomet u potpunosti mu odgovara. Treba reći i to da je na Camp Nou teško igrati bilo kojoj momčadi na svijetu, to je nogometni hram. Igralište je široko i ako momčad od prve minute ne uđe u utakmicu kako treba, Barcelona već nakon desetak minuta rješava utakmicu. Vidjeli smo kako je loše na terenu stajala momčad Leverkusena. Na kraju sam stekao dojam da su igrači Leverkusena više gledali po tribinama nego što su igrali - zaključuje Šuker.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.