FINALE LIGE PRVAKA

Chelsea postao europski prvak

Subota, 29. svibnja 2021. 23:02 Napisao/la  SC

Havertz strijelac jedinog pogotka u finalu

Chelsea postao europski prvak

Nogometaši Chelsea postali su europski prvaci nakon pobjede (1:0) u finalu Lige prvaka protiv Manchester Cityja.

Thomas Tuchel ostvario je sportski podvig otkada je u siječnju postao trener Chelsea, dignuo je posrnulu momčad do europskog vrha!

Slično kao Roberto Di Matteo 2012. godine, kada je Chelsea prvi put u povijesti osvojio Ligu prvaka.

Drugačije je Tuchel vodio momčad Chelsea u završnici ove sezone, triput uzastopno pobijedio je Manchester City u različitim natjecanjima, što se Pepu Guardoli nikada nije dogodilo.

Manchester City igrao je prvi put u finalu Lige prvaka, na kraju su igrači engleskog prvaka pognutih glava napustili stadion Dragao.

U 42. minuti Havertz je pobjegao zadnjoj liniji Manchester Cityja, zaobišao istrčalog Edersona i postigao jedini pogodak.

U prvom dijelu izgralo se neobično otvoreno i atraktivno za finale Lige prvaka, redale su se (polu)prilike na objema stranama, Werner (14) nije iskoristio najbolju.

U drugom dijelu prevladao je oprez, Manchester City je očekivano preuzeo inicijativu, momčad Chelsea kraj utakmice dočekala je u svojoj trećini prije nego što je počelo veliko slavlje u Portu.

Mateo Kovačić četvrti put postao je europski prvak, prva tri puta prvak je bio s Real Madridom.

Kovačić je ove sezone prvi igrao u finalu Lige prvaka, u igru je ušao u 80. minuti.

MANCHESTER CITY: Ederson, Walker, Stones, Ruben Dias, Zinčenko, B. Silva, Foden, Gundogan, Mahrez, De Bruyne (59 Gabriel Jesus), Sterling (77 Aguero)

CHELSEA: Mendy, Azpilicueta, T. Silva (39 Christensen), Rudiger, James, Jorginho, Kante, Chilwell, Havertz, Mount (80 Kovačić), Werner (66 Pulisic)

Finale Lige prvaka: Manchester City - Chelsea 0:1 (Havertz 42)

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.