Carlo Ancelotti: Nisam bio opterećen mogućim posljedicama u slučaju poraza

Nedjelja, 25. svibnja 2014. 09:13 Napisao/la  SC

Ključ svega bilo je polufinale protiv Bayerna, kojeg smo demolirali i postali svjesni naše moći, rekao je Ancelotti

Carlo Ancelotti drugi je trener u povijesti s tri osvojena naslova u povijesti Lige prvaka (Kupa prvaka) nakon Boba Paisleyja, koji je naslove osvojio kao menadžer Liverpoola (1977., 1978., 1981.). Ancelotti dva naslova osvojio kao trener Milana 2003 i 2007. Godine, jednog u subotu kao trener Real Madrida 2014. godine nakon što je u finalu pobijedio Atletico rezultatom 4:1.Time je postao peti trene koji je Ligu prvaka osvojio s dva različita kluba. Prije njega je to pošlo za rukom Happelu, Hitzfeldu, Mourinhu i Heynckesu.

- Za ovo smo se pripremali cijelu sezonu, hvala igračima što su mi pružili ovo zadovoljstvo. Bilo je strašno teško, ali zaslužili smo ovaj trofej. Nisam gubio vjeru kad smo gubili, do samog kraja sam vjerovao da možemo izjednačiti, rekao je Ancelotti .

Trenerske su sudbine čudne, da nije pobijedio u finalu Lige prvaka sezona bi bila neuspješna a njegova budućnot na klupi neizvjesna. Ispada da je presudio pogodak Sergija Ramosa u 93. minuti..

- Nisam bio opterećen mogućim posljedicama u slučaju poraza. No, istina je, nakon ove pobjede mi iz stručnog stožera imat ćemo sigurno povoljniju i komotniju situaciju. Real je po meni odigrao fantastičnu sezonu u Ligi prvaka, a jedini kiks nam je bila utakmica uzvrata u Dortmundu. No, ključ svega bilo je polufinale protiv Bayerna, kojeg smo demolirali i postali svjesni naše moći, rekao je Ancelotti.

Diego Simeone nakon utakmice nije puno govorio o suđenju i izrazitom nezadovoljstvum kojim je zračio tijekom dodjele priznanja:

- Ponosan sam na moje igrače, na moje ljude, suradnike. Iza nas je fantastična sezona. Žao mi je što smo izgubili u finalu, posebno zato što smo odigrali fantastičnu utakmicu. Ovaj poraz boli! Diego Costa je igrao na moju odgovornost i shvatio sam da sam pogriješio. On nije bio u stanju igrati. Samo su nam se pogledi presreli i znao sam da ga moram mijenjati. Nisam htio da tijekom utakmice pogorša ozljedu, rekao je Simeone.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.