Borrusia Dortmund pobijedila PSG jednim pogotkom, Füllkrug presudio Parižanima

Srijeda, 01. svibnja 2024. 22:52 Napisao/la  SC

Edin Terzić znalački odigrao obranu na Mbappeu kojega su igrači domaće momčad ne duplirali nego triplirali kada je trebalo

Trenutak odluke
Trenutak odluke

Atraktivnu su utakmicu vidjeli gledatelji na Signal Iduna Parku, Borussia Dortmund pobijedila je PSG rezultatom 1:0 u utakmici koja je obilovala uzbuđenjima.

Jedini pogodak postigao je Füllkrug, koji je u 36. minuti pobjegao gostujućoj obrani nakon Schlotterbeckova dubinskog pasa, ušao je u kazneni prostor slijeva i pogodio mrežu kraj Donnarumme (pogledajte  OVDJE).

Prema prilikama utakmica se mogla pretvoriti u golijadu da su igrači  obiju momčadi bili vještiji u završnicama, obje su momčadi stvorile po četiri, pet vrlo izglednih prilika.

U reviji promašaja ipak su prednjačili gosti, pariški je problem bio da su u prilike pretežito ulazili igrači iz drugoga plana, koji nisu vični pogocima.

Dembele je propustio veliku priliku u završnici utakmice, a izolirani Mbappe pogodio je vratnicu netom prije Hakimija (pogledajte OVDJE)

Terzić je znalački odigrao obranu na Mbappeu kojega su igrači domaće momčad ne duplirali nego triplirali u pokrivanju kada je trebalo.

BORUSSIA DORTMUND: Kobel, Ryerson (86 Wolf), Hummels, Schlotterbeck, Maatsen, Sabitzer, Can, Sancho, Brandt (86 Nmecha), Adeyemi (82 Reus), Füllkrug (90+1 Moukoko)

PSG: Donnarumma, Hakimi, Marquinhos, Hernandez (41 Beraldo), Mendes, Zaïre-Emery, Vitinha, Fabian Ruiz, Dembélé, Mbappé, Barcola (65 Barcola)

Prva polufinalna utakmica Lige prvaka: Borussia Dortmund - PSG 1:0 (Füllkrug 36)