Basel pobijedio Bayern i najavio neizvjestan uzvrat u Munchenu

Srijeda, 22. veljače 2012. 22:58 Napisao/la  I. V.

Basel - Bayern 1:0. Bayern nema momčad koja ima snage igrati napadački nogomet, Baselova pobjeda sigurno će izazvati potres u trusnom bavarskom području

Pogotkom Stockera nogmetaši Basela pobijedili s Bayern i najavili neizvjestan uzvrat u Munchenu. Nakon Manchester Uniteda u Skupini C, u Baselu je u osmini finala Lige prvaka stradao još jedan europski velikan. Doduše, Bayern je poglavito u drugom dijelu izgledao sve prije nego kao velikan.

Uživajući privilegiju favorita, Bavarci su utakmicu počeli u jakom ritmu i u svega 15-tak minuta stvorili tri izgledne prilike koje nisu iskoristili ponajviše zahvaljujući sjajnom vrataru Sommeru. Nakon toga Basel je dvaput pogodio vratnicu (Steller, A. Frei) i dao naslutiti da utakmica neće završiti kako sugeriraju kladionice. 

  Prvo poluvrijeme obilovalo je prigodama u otvorenoj igri tijekom koje su gosti imali prividnu inicijativu, a domaćini tražili prigode u kontrama. U drugom dijelu ritam je počeo padati iz minute u minutu, Bayern ne djeluje kao momčad koja ima snage igrati napadački nogomet. Kako se susret bližio kraju, koncentracija je sve više padala.

A onda je mladi Zoua u 85. minuti prošetao uzduž kaznenog prostora ukopanih gostiju, ubacio loptu za Stockera u prazan prostor iza leđa obrane. Stocker je prizemnim udarcem s 8 metara loptu ispod Neuera uputio u mrežu - 1:0.

Ivica Olić ušao je u igru u 88. minuti umjesto Krossa, kada je utakmica ušla u fazu organiziranog nereda.

Basel je zasluženo pobijedio i izazvao novi nogometni potres u uvijek trusnom bavarskom području.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.