BARCELONA SLAVI LEA MESSIJA

Čarobnjak se ukazao kada je bilo najpotrebnije

Srijeda, 13. ožujka 2013. 11:26 Napisao/la  SC

Messi je već do odmora s dva pogotka anulirao prednost Milana

Iako je ih veliki dio nogometnog svijeta otpisao, nogometaši Barcelone jašu i dalje. Katalonci su uspjeli u nemogućoj misiji i 4:0 pobjedom anulirali slabi dan iz Milana od prije tri tjedna. Španjolski prvak demantirao je tako dežurne kritičare koji su Katalonce počeli stavljati u nogometni arhiv.

- Vjerovali smo da imamo taj rezultat u sebi od prve minute i to je bilo presudno. Bilo nam je i lakše igrati uz ovakvu atmosferu na stadionu. Bili smo bolja momčad i zaslužili smo prolaz dalje! rekao je stoper Gerard Pique.

Španjolski mediji na naslovnicama su opjevali veliki trijumf. Slično razmišlja i strijelac trećeg pogotka David Villa.

- Igrali smo na pobjedu od prve minute. Jednostavno smo vjerovali da možemo pobijediti s dostatnom razlikom. Zaslužili smo prolaz!

Junak Katalonaca definitivno je čudesni Lionel Messi koji se ukazao kada je bilo najpotrebnije. Ako ga na San Siru nije bilo nigdje, na Camp Nou ga je bilo svugdje. Već do odlaska na odmor s dva je gola nadoknadio veliki zaostatak Barcelone iz prve utakmice i na drugom mjestu ljestvice strijelaca Lige prvaka svih vremena preskočio Ruuda van Nistelrooya. Do sada su argentinski i nizozemski velikan imali po 56 golova, a ispred njih sam je Raul, sa 71 golom.

S druge je strane Massimo Ambrosini, krivac kod drugog gola katalonske momčadi, iskreno priznao da Milan jednostavno nije dorastao ovakvoj Barceloni.

- Ovo je kraj našeg sna. Nismo bili spremni večeras. Patili smo i mučili se od prve minute. No, ovo je dodatno iskustvo za sve nas. Nadam se da će nam dobro poslužiti u budućnosti. Sada nam je cilj kroz prvenstvo ponovno izboriti ovo natjecanje i dogodine.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.