Barcelona dobila čestitku pobjednika Super Bowla, New England Patriotsi više nisu jedino sportsko čudo

Četvrtak, 09. ožujka 2017. 09:06 Napisao/la  SC

Ludost je u zadnjih šest minuta postići tri gola. Vidjeli ste prije nekoliko tjedana što se dogodilo na Super Bowlu, a danas se ponovilo nešto slično, kazao je Rakitić

Barcelona je ostvarila pobjedu koja je unšla u anale svjetskog nogometa, pobjeda 6:1 protiv PSG-a postavila je drugačije kriterije u nogometu.

Prva momčad koja je anulirala zaostatak od čak četiri pogotka (0:4) iz prve utakmice osmine finala Lige prvaka nevjerojatnim preokretom ostvarila je čudesnu pobjedu.

Ivan Rakitić izašao je u 84. minuti, a Barcelona je postignula  tri pogotka od 88. do 95. minute:

- Utakmica nije bila nevjerojatna samo za mene, nego za sve ljude na svijetu koji vole nogomet. Bila je ovo posebna noć. Nakon 0:4 u Parizu vratiti se ovako. Samo da kažem, ovo može samo Barcelona. Ovo je Nogometni klub Barcelona, veliko hvala svima. Ludost je u zadnjih šest minuta postići tri gola. Vidjeli ste prije nekoliko tjedana što se dogodilo na Super Bowlu, a danas se ponovilo nešto slično, kazao je Rakitić.

Inače, New England Patriotsi poslali su  čestitku Barceloni, momčad koja je protiv Atlanta Falconsa gubila s 25 razlike i u produžetku pobijedila s 34:28 više nije jedino svjetsko sportsko čudo.

- Prije utakmice nitko nas nije mogao zaustaviti da se nadamo ovakvoj večeri. No, ovo je bilo spektakularno. Užasno smo puno riskirali, na kraju se to pokazalo dobrom odlukom. Presretan sam, ne mogu se prestati smijati. Najvažnija je bila naša vjera, vjera u četvrtfinale. Samo pet minuta prije kraja utakmice trebali smo postići još tri gola, ali smo vjerovali. I nastavili napadati, nismo posustali. Igrali smo jako loše u Parizu, ali sada priredili čudesan preokret. Plasirali se u četvrtfinale, a tu se nalazi još osam momčadi koje vjeruju da mogu biti prvaci. Moram se još zahvaliti navijačima na Camp Nouu. Svima koji su vjerovali u nas nakon visokog poraza u prvoj utakmici. Navijači su danas bili naša snaga, ovu pobjedu poklanjamo njima, rekao je  trener Luis Enrique.

Presudan pogodak postigao je Sergio Roberto u 95. minuti:

- Dao sam sve od sebe da dohvatim tu loptu, bacio se koliko sam mogao. Nisam znao jesam li u zaleđu, samo sam htio doseći tu loptu. Bacio sam se i onda osjetio da ću stići do nje prije vratara. Presretan sam. Bila je ovo teška i komplicirana utakmica, trebali smo nakon njihovog pogotka zabiti još tri gola. No, napravili smo sjajan posao, cijela momčad je dala svoj maksimum. Često se kaže da su navijači mogu biti dodatan igrač za neku momčad, ali podrška Camp Noua nam je vrijedila kao da smo imali još deset igrača, rekao je Sergio Roberto.

- Svi smo doživjeli fenomenalno iskustvo, a vjerujte mi cijela je momčad dala maksimum za ovaj rezultat. Osjećaj za vrijeme utakmice? A znate da u takvim situacijama uvijek mislite najgore. Znali smo da će biti teško nakon njihovog pogotka, ali vjerovali smo do samoga kraja i napravili gotovo nemoguće. No, u nogometu se nekad i čuda događaju. Čestitam svim suigračima i cijeloj momčadi, napravili smo veliku stvar. A pogodak Sergija Roberta doveo nas je do ludila. I zbog takvih stvari svi volimo nogomet. Barcelona je spremna za velike stvari, imamo kvalitetu, ali i pravi karakter, rekao je Andres Iniesta.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.