Milan Badelj: Imam dobar osjećaj uoči Maribora, želim oproštaj sa stilom!

Ponedjeljak, 27. kolovoza 2012. 17:12 Napisao/la  Z. G.

Dinamo je favorit, u Zagrebu smo pokazali da smo kvalitetnija momčad. Nastojat ćemo zabiti pogodak ili dva, nastaviti pobjedničku seriju, naglasio je trener Zagrepčana Ante Čačić

Dinamov kapetan Milan Badelj nadahnuto je govorio uoči puta u Maribor gdje slovenski prvak na tribinama Ljudskog vrta navodno priprema "neljudsku" atmosferu.

- Imam dobar osjećaj, spreman sam, zadovoljan sam s formom i želim oproštaj sa stilom! Velika je stvar da Dinamo drugu sezonu zaredom uđe u Ligu prvaka, to je vrlo bitno za egzistenciju kluba. Učinit ćemo sve da dođemo do cilja, objasnio je modri kapetan kojem će uzvratni okršaj zadnjega pretkola Lige prvaka, u utorak u 20.45 sati u Mariboru, biti i zadnji nastup u Dinamovu dresu. Barem u ovom mandatu…

Zanimljivo, naoko skromna prednost Modrih od 2:1 iz prve utakmice otklanja mogućnost ležernijeg pristupa kakvog su Zagrepčani, primjerice, imali lani u istoj ovoj fazi natjecanja protiv švedskog Malmöa. U prvom je, maksimirskom ogledu, bilo čak 4:1 za Dinamo, da bi u uzvratu na jedvite jade čupali prolaz i odbijali švedske napade u trenucima dok su domaći vodili 2:0. Uostalom, maksimirski se vratar Ivan Kelava još uvijek sjeća silnih naleta švedskih igrača u završnici…

- Možda je bolje da ovaj put imamo ovakav "oprezniji" rezultat iz prve utakmice, jer ćemo ozbiljnije pristupiti uzvratu. Imamo dobar niz, dižemo se iz utakmice u utakmicu. Pritisak? Što utakmica bude bliže, pritisak će biti sve veći, ali kad sve počne, on će nestati, istaknuo je Kelava.

Čačić pun optimizma

Trener Ante Čačić također podsjeća na uvjerljiv niz njegove momčadi. S Dinamom je nanizao 30 uzastopnih utakmica bez poraza. No, i Maribor je, sve do maksimirskoga poraza, imao sličnu "putanju" - čak 28 nastupa bez izgubljene utakmice.

- Dinamo je favorit, u Zagrebu smo pokazali da smo kvalitetnija momčad. I prije maksimirske utakmice rekli smo da u Maribor nećemo ići na izlet, da ćemo se postaviti kao da je u pitanju samo ta jedna utakmica. Idemo po pobjedu. Nastojat ćemo zabiti pogodak ili dva, nastaviti pobjedničku seriju. Sad imamo devet uzastopnih pobjeda od čega su četiri u europskim utakmicama, naglasio je Čačić.

Mariborov sportski direktor Zlatko Zahovič uporno najavljuje žestoku atmosferu na tribinama.

- Ma, za Dinamo je takva atmosfera poticajna, sigurno nećemo podleći ozračju na stadionu. Nama puno znači i ova subotnja pobjeda protiv Zagreba, za samopouzdanje.

Dojam je da je Sammir pun samopouzdanja, forma mu je u usponu.

- Veseli me što mu se forma diže iz utakmice u utakmicu i što time podiže i samu momčad. Ali, dosta smo dobrih utakmica odigrali i bez njega pa također pobijedili.

Iz mariborskoga tabora dopiru teze da je njihova momčad u Maksimiru igrala dobro, jer je taktički zatvorila Sammira.

- Ne slažem se s tim. Gledao sam i snimku, Dinamo je bio uvjerljivo bolji, stvorio više prilika, ali stanje na semaforu nije uvijek odraz onoga na terenu. Ne bi bila katastrofa da Dinamo ispadne, ali bila bi to - velika šteta. Mi smo stabilni i znamo što nam je činiti u 90 minuta u Mariboru, zaključio je Čačić.

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.