Ante Čačić: Stadion je rasprodan, zato mi je ovo najveća utakmica u klupskoj karijeri

Ponedjeljak, 05. rujna 2022. 19:20 Napisao/la  SC

Vodio sam i utakmicu protiv PSG, ali tada je bilo na tribinama samo četiri tisuće gledatelja, kaže trener Dinama

Ante Čačić
Ante Čačić

Dinamo u utorak (19.45) na rasprodanom Maksimiru igra protiv Chelseaja, u prvoj utakmici u skupini Lige prvaka dolazi okosnica momčadi koja je prije dvije sezone osvojila Ligu prvaka.

- Ovo je svakako moja najveća utakmica u klupskoj karijeri. Vodio sam i utakmicu protiv PSG, ali tada je bilo na tribinama samo četiri tisuće gledatelja. Sada je stadion rasprodan, zato mi je ovo najveća utakmica u klupskoj karijeri. Naravno, ovdje se ne radi o utakmicama koje sam vodio kao izbornik Hrvatske, kazao je trener Dinama Ante Čačić.

Pokušao je Čačić usporediti momčad Dinama koja je pod njegovim vodstvom igrala protiv PSG-a:

- Teško je uspoređivati, jer to su dva druga vremena, kad smo imali jednu dobru momčad, ali nismo imali ovakvu atmosferu. Dinamo je počeo rasti kao klub od tada, dobar dio igrača je sada na okupu i zato smo sada konkurentni. Dinamo ima vrlo jaku skupinu sada, Milan u zadnjih 10 godina nije bio bolji, o Chelseaju ne treba govoriti, Salzburg je također dobar. Nadam se dobroj prezentaciji, ako tako bude, možda se i rezultat poklopi, govori Čačić.

Dinamo igra protiv kluba koji je ovod ljesta potrošio oko 300 mil. euta na pojačanja:

- Velika je razlika, uspoređivati te dvije lige nije baš umjesno, ali u nogometu ne pobjeđuju uvijek najbolji, Dinamo uvijek ima šansu, smatra Čačić.

S druge strane je Mateo Kovačić:

- Ponosan sam na to da sam ga vodio u Ligi prvaka. Drago mi je da je napravio sjajnu karijeru, on je danas jedan od najvažnijih igrača Chelseaja. Dugo sam s njim surađivao i u reprezentaciji tako da kontakti postoje, rekao je Čačić, koji je ovako najavio sadržaj utakmice:

- Čeka nas utakmica koju smo silno željeli, to je nagrada za osvojeno prvenstvo, jer bez toga ne bismo bili u ovoj situaciji. Ovo je veliko zadovoljstvo za nas i siguran sam da ćemo od ovog natjecanja svi zajedno porfitirati, kako igrači tako i navijači, a i mediji. Nismo niti u jednoj utakmici favoriti, ali u svakoj ćemo utakmici tražiti svoju priliku. Da ćemo pred našim navijačima učiniti sve da budemo pravi, tražit ćemo priliku. Ovo nije eliminacijska utakmica, moramo joj se veseliti i učiti. Nisam posebno gledao Chelsea, ne znam što reći. Svi znamo kakve igrače imaju, svaki igrač može odlučiti utakmicu i morat ćemo biti koncentrirani u obrani, poručio je Čačić.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.