Ante Čačić uoči Maribora: Pitanje prolaska nećemo riješiti u srijedu

Utorak, 21. kolovoza 2012. 14:36 Napisao/la  ZG

Priželjkujemo da nam publika bude 12 igrač, očekujemo gromoglasnu podršku s tribina. Velika je stvar ako bismo već drugu godinu uzastopno igrali u Ligi prvaka, smara trener Dinama

Dinamo bi protiv slovenskih suparnika obično već u prvoj utakmici zgrabio golemu prednost. Svojedobno je u Maksimiru svladao Primorje 4:0, Koper 5:1, Domžale u gostima 3-0… Istina, mučio se baš protiv Maribora, baš ovoga koji mu u srijedu dolazi u Zagreb na prvi okršaj zadnjega pretkola Lige prvaka. Ujesen 2003. u drugom pretkolu elitnoga europskog natjecanja Maribor i Dinamo odigrali su 1:1, dok su u uzvratu "plavi" okrenuli rezultatski zaostatak i vodstvo gostiju okrenuli u svoju pobjedu 2:1.

- Iskreno, ne mislim da ćemo već u srijedu sve riješiti i ići na izlet u Maribor. Završimo li utakmicu bez primljenoga pogotka, bio bi to veliki zalog za uzvrat, istaknuo je maksimirski trener Ante Čačić.

Čačić prvoj utakmici neće računati na ozlijeđene Tomečaka, Krstanovića i Kovačića.

- Sammiru i Tonelu prijete kartoni pa ću s njima posebno razgovarati. Ma, ovo je utakmica koju smo priželjkivali. Još sam nakon dvoboja protiv Sheriffa rekao da je Dinamo napravio svoj minimalni cilj, a to je egzistencija kluba u Europi. Za ovaj smo se trenutak pripremali cijelu godinu. Ovo sam priželjkivao i kad sam dolazio u Dinamo. Maribor je prezentirao ozbiljan nogomet, prošle je sezone igrao u Europskoj ligi, vladar je slovenskoga nogometa. Trebamo ući u utakmicu maksimalno mobilizirani, objašnjava trener Dinama.

Dinamo je osokoljen i sa statistikom…

- U dobrom smo ozračju, imamo sedam uzastopnih pobjeda, od čega tri u Europi i četiri u HNL-u. Dinamo je perjanica i stožerni klub hrvatskoga nogometa, zato ovo prilikom trebamo zaboraviti na sve nesuglasice i pomoći hrvatskom nogometu da kroz Dinamo što dulje egzistira u Europi. Priželjkujemo da nam publika bude 12 igrač, očekujemo gromoglasnu podršku s tribina. Velika je stvar ako bismo već drugu godinu uzastopno igrali u Ligi prvaka, a nije zanemariv ni gospodarski efekt. Velika se sredstva slijevaju u Hrvatsku i u naš klub.

A, koliko često će se Mariborovi napadači "slijevati" u Dinamov kazneni prostor?

- Maribor i Zagreb su blizu i znamo sve jedni o drugima, nema tu mjesta nekim iznenađenjima. Oslonit ćemo se na ono što imamo i isforsirati kontinuiranu dominaciju kao i dosad. Maribor ima kontinuitet u momčadi i u vođenju. Trener jako dobro poznaje svoju momčad, kompaktni su, disciplinirani u igri, ali nastojat ćemo ih limitirati. Najviše nam neprilika mogu prirediti Ibraimi i Tavares, ali nadam se da ćemo imati odgovor na to. Maribor 90 minuta ima jasnu koncepciju i prepoznavanje situacija u svim dijelovima igre.

Dinamo je u prethodna dva pretkola, protiv bugarskog Ludogoreca i moldavskog Sheriffa, u prvoj utakmici igrao u gostima. Koliko će priprema sad biti drukčija?

- Dosad bismo uvijek prvu utakmicu igrali u gostima i pripremao bih momčad kao da je u pitanju samo ta jedna utakmica, dakle kao da nema uzvrata. Sad prvu utakmicu doživljavamo samo kao prvo poluvrijeme. U Mariboru ćemo igrati kao i protiv Ludogoreca i Sheriffa, zaključio je Čačić.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.