Leo Messi suigračima održao govor, Nigerija oštećena za kazneni udarac

Srijeda, 27. lipnja 2018. 09:06 Napisao/la  SC
Leo Messi suigračima održao govor, Nigerija oštećena za kazneni udarac

 

Argentina je pobijedila Nigeriju pogotkom Roje u 86. minuti.

Nigerija je ispala, ali je ostala gorčina zbog nedosuđenog kaznenog udarca:

- Bio je očiti penal za nas! Lopta je s glave Roja sjela direktno na njegovu ruku. Ovo je apsolutna sramota, rasizam još uvijek postoji u nogometu, vjerovali ili ne, rekao je Odion Ighalo.

- Po meni je to čisti jedanaesterac. Ovo je puno gore od onoga što je dosuđeno Portugalu jučer. Gledali smo snimku ponovno u svlačionici, to je čista ruka. Sudac je išao gledati VAR, komentirao je da je lopta udarila u ruku, a kada sam ga pitao zašto nije svirao penal rekao mi je: 'Ne znam'. Svirao je već jedan penal, pa možda nije htio i drugi... ali jednostavno ne postoji razlog zbog kojega takvu situaciju ne bi sudio, kazao je Obi Mikel.

Jasno da je u argentinskoj svlačionici raspoloženje bilo sasvim suprotno, Argentina je jedva ušla u osminu finala.

- Utakmica s Hrvatskom nas je ujedinila. Jači smo nego ikada, sada počinje pravo Svjetsko prvenstvo," samouvjereno je poručio Marcos Rojo nakon pobjede Argentine 2:1 nad Nigerijom i plasmana u osminu finala.
Upravo je Rojo Argentincima osigurao slavlje i to pogotkom u 86. minuti. Nekoliko minuta prije njegovog pogotka Nigeriji nije sviran jedanaesterac nakon igranja rukom iako je sudac išao pogledati VAR.
"Na poluvremenu nam je Messi rekao da svi imamo dužnost dati gol i da kada god imamo priliku, pucamo, na kojoj god poziciji bili. Kada sam vidio da lopta ide prema meni, udario sam svom snagom koja je preostala u meni i ona je ušla," dodao je Rojo.

Vjerojatno je nakon ovakvog raspleta najviše laknulo Lionelu Messiju koji je zabio prvi gol na utakmici.
"Želim zahvaliti svima koji su uz nas i koji se žrtvuju za nas, svi ljudi u Argentini. Nacionalni dres je ispred svega. Nismo zaslužili ispasti. Bili smo mrtvi, znali smo da će biti teško, ali smo znali da ćemo pobijediti. Nismo očekivali da će biti ovako komplicirano. Mnogo smo toga prošli otkako je krenulo Svjetsko prvenstvo. U prvoj smo utakmici nezasluženo ostali bez pobjede, u drugoj nismo bili pravi, a sada smo iskoristili svoju posljednju šansu. Sad počinje jedno novo Svjetsko prvenstvo. Gledali smo svaku utakmicu, pratili smo sve momčadi. Francuska je dobra momčad i ima dobre igrače, brze igrače koji mogu napraviti razliku. A u momčadi su i neki moji suigrači iz Barcelone koje poznajem jako dobro, rekao je Leo Messi koji je na poluvrmeenu okupio suigrače i održao govor.

- Osjećamo olakšanje, iza nas su teški dani. Nije dobro ovisiti o 'herojskim' rezultatima. Njihov je gol sve zakomplicirao, mi jednostavno u skupini nismo igrali dobro i sada moramo igrati s Francuskom. Ali ne bi bilo zasluženo da smo ispali. Ja bih bio odgovoran da smo ispali - i zbog penala i zato što sam jedan od najstarijih u momčadi, kazao je Javier Mascherano.

- Nakon penala smo postali nervozni, zabrinuli smo se da nećemo proći. Moji igrači igraju sa srcem, pravi su ratnici. Napravili smo puno promjena pokušavajući doći do prilika, ali najvažnije je da su igrači bili hrabri, a ta im je hrabrost omogućila drugi gol. Kada me Messi zagrlio, bio sam strašno ponosan i sretan jer on zna koliko sam strastven. Imao sam priliku putovati s njim i dijeliti s njim posebne trenutke. Trener koji vodi Messija zna da ga svi oko njega moraju osigurati, ako znamo da možemo Leu osigurati lopte, onda ćemo napraviti i prilike. U protivnom ćemo se mučiti. Imamo najboljeg igrača svijeta i drugi igrači to moraju iskoristiti. Zbog toga sam rekao da je utakmica s Hrvatskom bila naš, a ne njegov problem. Najvažnija stvar kod Lea je njegova ljudska strana, sjajan je. On je osoba koja plače, koja pati i koja je sretna kada Argentina pobjeđuje. Bitno je da s vama podijelim te osjećaje jer sam ja vidio Lea i sretnog i tužnog. Mnogi kažu da Leo ne uživa igrajući za reprezentaciju, ali on uživa poput svakog drugog igrača i to ga čini još većim, rekao je Jorge Sampaoli.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.