FIFA PROGLASILA NAJBOLJE

Messiju Zlatna lopta, Modrić u momčadi svijeta

Ponedjeljak, 11. siječnja 2016. 20:48 Napisao/la  SC

Modrić je prvi Hrvat u povijesti koji je izabran među jedanaest najboljih


Leo Messi osvojio je svoju petu Zlatnu loptu, nagradu FIFA-e za najboljeg nogometaša svijeta. Ronaldo je završio drugi, a Neymar treći.

Messi je Zlatnu loptu osvajao 2009., 2010., 2011. i 2012. godine, a četiri puta je završio ispred Cristiana Ronalda koji je osvajao nagradu prošle i pretprošle godine ispred Argentinca.

Messi je s pet naslova rekorder, po tri Zlatne lopte osvojili su Ronaldo, Marco van Basten, Johan Cruyff i Michel Platini.

U 2015. Messi je za klub i reprezentaciju upisao 61 nastup, 52 pogotka i 26 asistencija. Ronaldo je u dresu Reala i Portugala upisao 57 nastupa, 57 golova i 17 asistencija.

Luka Modrić izabran je u najbolju momčad svijeta za prošlu godinu u izboru FIFPro World XI. U izboru je sudjelovalo 26.478 profesionalnih nogometaša iz 68 zemalja, a Modrić je prvi Hrvat u povijesti koji je izabran među jedanaest najboljih.

Najboljih 11 na svijetu: Neuer. Alves, Ramos, Thiago Silva, Marcelo, Iniesta, Modrić, Pogba, Messi, Neymar, Ronaldo

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.