Izgubljeni sudac, katastrofalan Brazil i Nizozemska kojoj se nije igrala utakmica za treće mjesto

Nedjelja, 13. srpnja 2014. 12:37 Napisao/la  SC

Felipe Scolari je nakon utakmice odbio podnijeti ostavku iako je njegova momčad u dvije utakmice primila deset pogodaka. Vratar Julio Cesar najavio kraj reprezentativne karijere

Ako su mislili da će poraz protiv Njemačke biti posljednje poniženje, Brazilci su se prevarili. Utakmica za treće mjesto nije domaćinu donijela ništa dobro. Loša igra Brazila, raspoložena Nizozemska i katastrofalan sudac Haïmoudi koji bi se nakon utakmice vjerojatno složio s Louisom van Gaalom da utakmice za treće mjesto ne treba igrati.

Brazil je tako doživio novi udarac, a Luiz Felipe Scolari nije podnio ostavku.

- Nije vrijeme da pričamo o tome. Napravit ću izvještaj kojega ću poslati predsjedniku Brazilskog nogometnog saveza. Objasnit ću svoje stajalište i gdje je situacija otišla u krivom smjeru i on će onda donijeti odluku. Izgubili smo još jednu utakmicu, ali život ide dalje. Prije godinu dana osvojili smo Kup Konfederacija. Nema to veze s trenerima, jednostavno imamo mladu momčad. Nemamo veliki izbor igrača niti više proizvodimo igrače istim tempom i nije jednostavno mijenjati neke stvari, rekao je Luiz Felipe Scolari nakon poraza od Nizozemske.

Sigurno je da Julio Cesar, vratar Brazila, neće više braniti za reprezentaciju. Cesar je poručio da ne vjeruje da će biti u konkurenciji za SP 2018., pa onda nema smisla da nekom uzima mjesto na Copa Americi 2015. godine. Iako je bio jedan od najboljih igrača Brazila na SP-u, otišao  je s deset primljenih pogodaka u dvije utakmice.

Na drugoj strani Louis van Gaal, izbornik Nizozemske stalno je tvrdio da se utakmica za treće mjesto na Svjetskom prvenstvu ne treba igrati. Nakon subotnje pobjede protiv Brazila Van Gaalu bit će barem malo drago što je utakmica ipak odigrana budući da su Oranje uzeli medalju Brazilu te popravili skor protiv jakog protivnika. Pobjeda 3:0 protiv Selecaa u Brazilu ostala bi upisana u povijest da je ostvarena i u prijateljskoj utakmici. Inače, bila je to prva utakmica svjetske smotre na kojoj nije igrao Wesley Sneijder od 2002. godine.

- Sve najave su bile protiv nas. Brazil je ima dan više za odmor, a mi smo bili "mrtvi" nakon što smo izgubili od Argentine. Ovo je najbolje skupina nogometaša koju sam trenirao. Ne govorim o nogometnim, već o ljudskim kvalitetama. Govorim o načinu na koji su svi vukli u istom smjeru, rekao je nizozemski izbornik.

I za kraj teško je preskočiti suca Alžirca Djamela Haïmoudija. Niz pogrešaka odredio je tijek utakmice. Kod prvog pogotka koji je stigao iz penala ispada da je zapravo Brazil imao sreće. Jer Van Gaal bi sigurno radije izabrao slobodan udarac i crveni karton, nego penal i samo opomenu za protivničkog suigrača. Nizozemska je djelovala moćno na ovom turniru tako da bi bilo zanimljivo vidjeti kako bi se domaćin snašao s desetoricom na terenu. Sve to doduše spada u rubirku što bi bilo... Ostala je samo činjenica da je sudačka trojka napravila niz pogrešaka i ukupno gledajući oštetila Brazila... Možda bi bilo drugačije da je Yuichi Nishimura bio glavni, a ne četvrti sudac.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.