Ivan Savvidis pobjegao iz Grčke i poručio da nastavlja borbu za pravedan nogomet

Srijeda, 14. ožujka 2018. 13:45 Napisao/la  SC
Osvjedočeni borac za nogometnu pravdu
Osvjedočeni borac za nogometnu pravdu

 Ivan Savvidis, bogati Rus grčkog porijekla, ruski biznismen i političar, prijatelj Vladimira Putina, u slobodno vrijeme vlasnik nogometnog kluba PAOK, u derbiju grčkog prvenstva protiv AEK-a pojavio se na igralištu s pištoljem oko pojasa.

U 90. minuti sudac je priznao pa poništio pogodak za PAOK, što je gazdu natjeralo na s pištoljem pošalje jasnu poruku.

Grčka vlada odmah je prekinula prvenstvo, Europsko udruženje klubova (ECA) suspendiralo je PAOK, državni tužitelj pokrenuo je istragu, a Savvidis napustio Grčku.

- Jako mi je žao. Očito je da nisam imao pravo ovako upasti na teren. Moj jedini cilj bio je zaštititi desetke tisuća PAOK-ovih navijača od provokacija, nemira i ljudskih žrtava. Molim vas, vjerujte da nisam imao namjeru sudjelovati u svađi s našim protivnicima ili sucima - i očito nisam nikome prijetio. Unatoč neprestanim napadima s kojima se suočavam, borim se i nastavit ću se boriti za pravedan nogomet, ravnopravno suđenje u svim susretima i naslove osvojene na terenu, a ne u sudnicama, kazao je Savvidas sa sigurne distance.

Savvidas nije objasnio hoće li se boriti za pravedan nogomet s pištoljem ili na neki drugi način.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.