Italija i Turska zajednički žele organizirati Europsko nogometno prvenstvo 2032. godine

Petak, 28. srpnja 2023. 14:10 Napisao/la  SC
Italija i Turska zajednički žele organizirati Europsko nogometno prvenstvo 2032. godine

Talijanski nogometni savez (FIGC) i Turski nogometni savez (TFF) zatražili su spajanje pojedinačnih kandidatura u jednu zajedničku kandidaturu za domaćinstvo EURO-a 2032. godine, objavila je Europska nogometna federacija (UEFA).

UEFA je 2021. godine pokrenula natječaj za domaćinstvo dvaju uzastopnih izdanja Europskog prvenstva, 2028. i 2032. godine.

TFF je ušao u proces za oba izdanja, dok se FIGC kandidirao samo za izdanje 2032. godine. Zajedničku kandidaturu za domaćinstvo izdanja 2028. također je dalo pet saveza: Engleska, Sjeverna Irska, Republika Irska, Škotska i Wales.

Kako je UEFA objavila u petak, turski i talijanski nogometni savezi odlučili su udružiti svoje napore.

Engleska, Sjeverna Irska, Republika Irska, Škotska i Wales također su dale zajedničku ponudu za domaćinstvo izdanja 2028. godine.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.