Italija doživjela prvi poraz nakon 11 godina, Giggi Buffon postao europski rekorder

Subota, 02. rujna 2017. 23:37 Napisao/la  SC
Giggi Buffon
Giggi Buffon


Italija je na Santiago Bernabeuu doživjela prvi poraz u kvalifikacijama nakon 11 godina, Španjolska je uvjerljvom pobjedom (3:0) u  7. kolu praktično osigurala prvo mjesto u skupini.

Giampiero Ventura prvi je talijanski izbornik koji je osjetio gorčinu poraza nakon 56 utakmica u kvalifikacijama, vjerojatno zbog toga što je igrao u atipičnoj formaciji 4-2-4.

- To je projekt, jedna utakmica ne može to promijeniti. Osnovni problem je što smo i što želimo postati. Ovo je iskustvo, analizirat ćemo što možemo naučiti iz ovoga i gdje možemo napredovati. Darovali smo im neke prilike. Pa oni su do 2:0 stigli iz prva dva udarca u okvir gola, a nama je naše sjajno skinuo De Gea. Trenutno smo mi ljudi, dok su Španjolci više vanzemaljci, kazao je Ventura.

Gigi Buffon u utakmici protiv Španjolske odigrao je 170. utakmicu u dresu talijanske reprezentacije.

Buffon je postao europski rekorder po broju nastupa za reprezentaciju, Egipćanin Ahmed Hassan ima 15 nastupa više.

Počeo je braniti s 19 godina i 9 mjeseci, debitirao je u dodatnim kvalifikacijama za SP kod Rusije u Moskvi. Italija je odigrala 1:1, Buffona je svladao suigrač Cannavaro.

Utakmicu kada je postao rekorder neće pamtiti po dobru kao utakmicu u kojoj je debitirao.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.