Antonio Conte: Italija ima više iskustva od Engleske, mi znamo kako treba igrati finale

Petak, 09. srpnja 2021. 08:55 Napisao/la  SC

Italija Ima zid koji su oblikovali Gianluigi Donnarumma, Leonardo Bonucci i Giorgio Chiellini. Što se može reći o Bonucciju i Chielliniju? Oni su apsolutno najbolji igrači na svojim pozicijama, kaže Conte.

Antonio Conte
Antonio Conte

Antonio Conte prokomentirao je igru talijanske reprezentacije na EURO-u:

- Kako ja vidim nogomet, dominacija kroz posjed lopte znači stvaranje prilika za pogotke i opasnih situacija. U tom smislu španjolska dominacija u utakmici protiv Italije nije jasna. Ako se kroz posjed ne igra okomito prema golu ili ne stvara višak u igri jedan na jedan na krilima, tada igra postaje sterilno. Možete držati loptu koliko god želite, ali ako ne stvarate šanse i ne zabijate golove, nećete pobijediti. Italiju je teško pobijediti, teško da je ikada bila spremnija, ne ostavlja slobodne prostore. Italija Ima zid koji su oblikovali Gianluigi Donnarumma, Leonardo Bonucci i Giorgio Chiellini. Donnarummu smatram jednim od tri najbolja vratara na svijetu. Što se može reći o Bonucciju i Chielliniju? Čak i nakon tisuću utakmica i dalje osjećaju miris krvi! Imaju pobjednički mentalitet, karakter, snagu.... S obzirom kako igraju u teškim trenucima, oni su apsolutno najbolji igrači na svojim pozicijama, kaže Conte.

Talijanski stručnjak ovako je najavio finale:

- Za razliku od Španjolske, koja ima tendenciju vraćanja lopte unatrag, Englezi uvijek pokušaju stvoriti višak u situacijama jedan na jedan. Mnogi hvale Harryja Kanea zbog njegove sposobnosti da se vrati po loptu i odigra zadnji pas. I u tome je dobar, ali uvijek bih ga držao u kaznenom prostoru, jer je razoran. Postoje fizički dva vrlo različita vezna igrača poput Ricea i Phillipsa, koji donose ravnotežu, ali imaju vrlo malo vertikalnih dodavanja. Ako se pritisnu kada obrana gradi igru, Englezi nisu toliko dobri kao Španjolska. Ovo je utakmica u kojoj Italija mora pokazati svoje iskustvo u čitanju različitih načina igre. Italija će na tribinama imati manje navijača od Engleske, ali ima više iskustva od Engleske na terenu. Mi znamo kako treba igrati finale. Znamo i kako osvojiti prvenstvo, naglašava Conte.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.