INTERPOL TVRDI Sigurno će biti pokušaja terorističkih napada tijekom EURO-a

Subota, 14. svibnja 2016. 14:58 Napisao/la  SC

 Borba protiv terorizma je iznimno teška. To nisu klasične vojne borbe, a to su ipak veće borbe od onih s kojima se lokalna gradska policija suočava,  poručio je šef Interpola Rob Wainwright

Četiri tjedna do početka Europskog prvenstva u Francuskoj iz Interpola stižu zabrinjavajuća upozorenja.

- Borba protiv terorizma je iznimno teška. To nisu klasične vojne borbe, a to su ipak veće borbe od onih s kojima se lokalna gradska policija suočava. Teroristi tako isuviše lagano mogu nanijeti štetu na koncertima, u kafićima ili restoranima. Takve mete su zastrašujuće ranjive. S velikim strahom gledam prema Europskom nogometnom prvenstvu u Francuskoj. Tamo će gotovo sigurno biti pokušaja, takvo što je iznimno atraktivno za teroriste, poručio je šef Interpola Rob Wainwright.

Upozorenja treba shvatiti ozbiljno. Službena istraga terorističkog napada na Pariz u studenom prošle godine utvrdila je da je glavni cilj terorista bio Stade de France na kojemu se igrala utakmica između Francuske i Njemačka.

Samoubilački napad spriječen je utoliko koliko se bombaš raznio izvan stadiona.

Teroristički napadi u Parizu izvedeni su na nekoliko lokacija, poginulo je 130 osoba, 350 osoba je ranjeno.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.