Inspektor UEFA-e traži izbacivanje Srbije iz svih natjecanja

Četvrtak, 17. siječnja 2013. 23:01 Napisao/la  SC

Prvotna kazna Disciplinske komisije UEFA-e za tučnjavu i korištenje pirotehnike na utakmici mladih reprezentacija Srbije i Engleske u Kruševcu nije zadovoljila mnoge članove te organizacije

Krajem ovoga mjeseca UEFA bi napokon trebala donijeti konačnu odluku o kaznama za incident na utakmici U-21 reprezentacije Srbije i Engleske. Inspektor UEFA- Jean - Samuel Leuba u žalbi, između ostalog, traži i izbacivanje svih srpskih reprezentacija iz europskih natjecanja.

Prvotna kazna Disciplinske komisije UEFA-e za tučnjavu i korištenje pirotehnike na utakmici mladih reprezentacija Srbije i Engleske u Kruševcu nije zadovoljila mnoge članove te organizacije, stoga je podnesena žalba čije će rješenje stići krajem siječnja..

Srpski nogometni savez (FSS) kažnjen je s 80.000 eura i jednom utakmicom U-21 reprezentacije bez prisustva gledatelja što se protumačilo dosta blagim. U žalbi se traže puno oštrije mjere prema Srbiji.

UEFA-in inspektor Jean-Samuel Leuba traži novčanu kaznu od 200.000 eura, izbacivanje svih sudionika tučnjave na deset godina iz nogometa, te izbacivanje svih reprezentacija Srbije iz natjecanja pod okriljem UEFA, uključujući i seniorsku momčad.

Još uvijek nije poznato kada će definitivna odluka biti donesena, ali vjerojatno do kraja siječnja. O kazni će odlučiti Žalbena komisija Uefe koja ima 12 članova, a predsjednik je Pedro Tomas Marques iz Španjolske.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.