Infantino i Čeferin neće priznati Super ligu, klubovima i igračima prijete oštrim sankcijama

Četvrtak, 21. siječnja 2021. 14:43 Napisao/la  SC
Aleksander Čeferin
Aleksander Čeferin

Gianni Infantino i Aleksander Čeferin, predsjednici FIFA-e i UEFA-e, kao i predsjednici još pet kontinentalnih nogometnih federacija priopćili su kako neće priznati europsku Super ligu, koja bi bila zatvorenog tipa i koju bi igrali samo najbogatiji klubovi.

Inicijativa za pokretanje Super lige krenula je od Florentina Pereza, predsjednika Real Madrida.

Liga bi bila pandan Ligi prvaka.

- FIFA i šest kontinentalnih federacija ističu da takvo natjecanje neće priznati niti FIFA, niti bilo koja kontinentalna federacija, stoji u priopćenju koje su potpisali Gianni Infantino i svi predsjednici kontinentalnih federacija.

U priopćenju stoji da niti jedan klub ili igrač koji bi sudjelovao u Super ligi ne bi mogao igrati u natjecanjima koje organizira FIFA ili druge nogometne federacije, odnosno ne bi mogli igrati u Ligi prvaka i Europskoj ligi, ali niti na Svjetskom prvenstvu, Europskom prvenstvu ili drugim kontinentalnim natjecanjima.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.