HRVATSKA - RUSIJA Utakmica koja je potpuno drugačija od dosadašnjih utakmica

Subota, 07. srpnja 2018. 09:56 Napisao/la  SC

Hrvatska igra protiv uvjerljivo najslabije reprezentacije u četvrtfinalu koja je eliminirala najvećeg favorita za plasman u finalu u hrvatskom dijelu kostura

HRVATSKA - RUSIJA Utakmica koja je potpuno drugačija od dosadašnjih utakmica

 Hrvatska večeras (20) večeras protiv Rusije igra utakmicu četvrtfinala Svjetskog prvenstva.

Prema međunarodnom rankingu, Hrvatska igra protiv uvjerljivo naslabije reprezentacije u četvrtfinalu.

Rusija (70.) se u društvu odabranih prema rezultatima doima kao da je zalutala iako igra kod kuće.

Prije početka prvenstva momčad Stanislava Čerčesova čak su i kod kuće otpisali već u prvom krugu natjecanja, pobjede protiv Saudijske Arabije (5:0) i Egipta (3:1) pripisane su domaćinskoj euforiji.

Urugvaj se relativno lako (3:0) obračunao s Rusijom iako su pogoci bili više posljedica ruske konfuzije nego urugvajske razigranosti.

I onda se Rusiji dogodila utakmica protiv Španjolske.

Rusija je nakon izvođenja jedanaesteraca eliminirala najvećeg favorita za plasman u finalu u hrvatskom dijelu kostura, statistika utakmice ukazuje kakva se utakmica igrala.

Španjolska - Rusija
udarci prema vratima - 25:6
udarci u okvir vratiju - 9:1
posjed lopte - 75:25
točna dodavanja - 1031:204

Statistika ne ukazuje da Španjolci na kraju nemaju za čime žaliti, jer tijekom 120 minuta nisu stvorili izrađenu priliku.

Nisu ni pogodak postignuli, Ignashevich je u 12. minuti postigao autogol.

Vratar Akinfeev bio je najbolji igrač utakmice, ali je najteže udarce branio na postavljenu obranu koju Španjolci u 120 minuta nisu uspjeli izbaciti iz rova. A španjolska reprezentacija prema napadačkom potencijalu jedna je od najboljih na svijetu.

Može li Rusija ponoviti takvu utakmicu protiv objektivno kvalitetnije Hrvatske?

Može ako hrvatska reprezentacija na postavljenu rusku obranu bude igrala kao španjolska reprezentacija, koja je 120 minuta pretežito izgubila u pas-igri po širini.

Čak pet puta više odigranih pasova ništa Španjolcima nisu značili u završnici.

Postavljena obrana kroz kontinuirani napad može se probiti na tri načina: statičnom snagom u duelima, okomitom pas-igrom ili igrom "jedan na jedan".

Unatoč pozitivnoj statistici Španjolci nisu uspjeli ostvariti prevlast ni u jednom načinu igre, jedini pogodak iznudili su nakon prekida.

Hrvatska reprezentacija protiv Rusije igra utakmicu koja je u pripremi bila potpuno drugačija od utakmica protiv Nigerije, Argentine, Islanda i Danske.

Osim prekida ama baš ništa pozitivnog iz dosadašnjih utakmica neće se moći primijeniti u večerašnjoj utakmici.

Hrvatska prvi put na prvenstvu igra na postavljenu obranu koju Španjolska nije uspjela probiti. 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.