Amerikanci pišu o najvećoj bajci svih vremena u povijesti svjetskih prvenstava!

Četvrtak, 12. srpnja 2018. 14:47 Napisao/la  SC

Životopis Luke Modrića postao je predložak priče o američkom uspjehu na hrvatski način, Modrić je prošao put od izbjeglice do ponajboljega igrača na svijetu

The Atlantic donio priču o Hrvatskoj
The Atlantic donio priču o Hrvatskoj

 

Najveća bajka svih vremena u povijesti svjetskih prvenstava!

Tako glasi naslov priče o hrvatskom nogometu na theatlantic.comu, portalu uglednog izdavača The Atlantica utemeljenog u Bostonu 1857. godine.

Hrvatska je zahvaljujući nogometu postala zanimljiva američkim medijima.

Američka priča o hrvatskom nogometu zapravo je priča o Hrvatskoj, o malenoj zemlji na jugoistoku Europe koja je prošla traumatično razdoblje nacionalnog samoodređenja.

Životopis Luke Modrića postao je predložak priče o američkom uspjehu na hrvatski način, Modrić je prošao put od izbjeglice do ponajboljega igrača na svijetu.

Mario Mandžukić je kao dijete privremeno izbjegao u Njemačku, gdje je čekao da završi rat!

The Atlantic donosi priču o fantastičnom sportskom uspjehu države koja je manja nego grad Philadelphia,

- Vidim sebe kako uživam u nevjerojatnom, zatajnom maršu Hrvatske kroz završni turnir. Uspjeh hrvatskih igrača priča je o narodu koji je jedva preživio. Davno prije nego što Engleska pokušava pobjeći od prokletstva visokih očekivanja, oni su bili gomila djece, koja bježeći od bombi nije mogla ni zamisliti svoj uspjeh. Zaslužili su plasman u finale Svjetskog prvenstva, bez obzira na svoju nedavnu prošlost i veličinu napisali su jednu od najvećih priča u povijesti nogometa, piše magazin The Atlantic.

Zaboravili su Ameikanci napisati da Hrvatska bajka još nije završila!

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.