Englezi objavili ljestvicu bez upotrebe VAR-a, Tottenham ima najviše koristi

Četvrtak, 02. siječnja 2020. 11:33 Napisao/la  SC

Čak ni najbolji treneri na svijetu nisu dovoljno educirani da bi prepoznali situacije u kojima se koristi ili ne koristi VAR

Englezi objavili ljestvicu bez upotrebe VAR-a,  Tottenham ima najviše koristi

 HNS ove godine uvodi VAR!

Nakon višemjesečnih priprema, u nastavku sezone u HNL-u počinje primjena sustava koji izaziva nedoumice i različite reakcije u najboljim europskim ligama.

Naravno da su glasniji kritičari VAR-a, posebice treneri koji se teško privikavaju da se presudne odluke donose negdje izvan terena.

Zanimljivu je analizu VAR-a objavio engleski Sun.

VAR se u Premierligi počeo primijenjivati od početka ove sezone, tehonolgija nije baš najbolje prihvaćena u javnosti koja se još uvijek nije naviknula na činjenicu da je VAR poništio dvadesetak pogodaka zbog zaleđa.

Neke su odluke bile toliko diskutabilne da su odluke VAR sudaca protumačene kao pristrane, opći je dojam da je Liverpool favoriziran.

The Sun je objavio kako bi izgledala ljestvica (dolje, zelena pozadina) da se ove sezone nije primjenjivao VAR.

Na ljestvici vodi Liverpool, ali sa znatno manjom prednošću nego na službenoj ljestvici (dolje, bijela pozadina).

Najgore bi prošao Tottenham koji bi bez VAR-a bio na tek 12. poziciji iako je Jose Mourinho najveći kritičar VAR-a.

Nakon poraza Tottenhama od Southamptona u zadnjem kolu, Mourinho je izravno prozvao tehnologiju:

- Suci nisu više suci! VAR bi trebao da promijeni ime, to nije video asistent, već sudac. Oni koji su na terenu su zapravo asistenti. VAR donosi najvažnije odluke. Trebao je biti dosuđen penal za nas, ali VAR nije korišten i zbog toga se ništa nije dogodilo, kazao je Mourinho.

Dojam je da UEFA nije dobro riješila najveći problem u primjeni VAR-a.

Čak ni najbolji treneri na svijetu nisu dovoljno educirani da bi prepoznali situacije u kojima se koristi ili ne koristi VAR.

Nije teško zaključiti kako će reagirati treneri hrvatskih momčadi.

 

 

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.