Gonzalo Higuain u Juventusu, klubovi Lige petice potrošili čak 1,8 milijardi eura

Srijeda, 27. srpnja 2016. 19:26 Napisao/la  SC

Talijanski su klubovi iznenađujuće rastrošni najviše zahvaljujući Juventusu, ukupno su potrošili 415 mil. eura. Engleski klubovi do sada potrošili oko 600 mil. eura


Gonzalo Higuain u srijedu je obavio liječnički pregled što je bila zadnja formalnost prije potpisivanja ugovora s Juventusom. Prije nego što je potpisao ugovor Higuain se slikao s dresom broj 9 koji se već može kupiti u klupskom fanshopu.

- Sjajan osjećaj je biti ovdje. Nadam se velikoj sezoni pred nama. Imamo momčad za velike stvari, želimo navijače učiniti sretnima. Liga prvaka? Nadam se, no najbitnije je dobro krenuti u sezonu, rekao je Higuain po dolasku u Torino.

Juventus je Napoliju platio 90 mil. eura odštete čime je Higuain postao drugi najskuplji igrač svih vremena.

Real Madrid platio je Tottenhamu desetak milijuna više za Garetha Balea i sada preostaje pričekati da se Paul Pogba postane najskuplji na svijetu.

Pregovori Manchester Uniteda i Juventusa vrijede oko nevjerojatnih 120 mil. eura.

Dok kraja prijelaznog roka ostalo je još nešto manje od mjesec dana, a tržište nogometnih pokretnina već pokazuje znakove rasta. U Ligama petice do sada je potrošeno oko 1,8 milijardi eura!

Najbogatiji su engleski klubovi, koji su do sada potrošili 600 mil. eura. Njemački klubovi potrošili su 435 mil. eura, samo Borussia Dortmund potrošila je 113 mil. eura.

Talijanski su klubovi iznenađujuće rastrošni najviše zahvaljujući Juventusu, koji je do sada potrošio oko 170 mil. eura (Higuain, Pjanić, Dani Alves, Benatia, Pjaca). Ukupno talijanski klubovi potrošili su 415 mil. eura.

Španjolci su potrošili relativno malo, 290 mil. eura, najviše zahvaljujući tome što Real Madrid i Barcelone očito nemaju koga kupiti. Francuzi su najmanje, samo 145 mil. eura, što je iznenađenje s obzirom na platežnu moć vlasnika PSG-a.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.