Gianni Infantino: Do 2026. godine 40 reprezentacija u završnicama svjetskih prvenstava

Utorak, 26. srpnja 2016. 15:04 Napisao/la  SC

Infantino je kao generalni tajnik FIFA-e i najbliži Blatterov suradnik bio u ishodištu svih afera

Gianni Infantino, novi predsjednik FIFA-e, izašao je na svjetsku pozornicu ispod skuta Seppa Blattera.

Infantino je kao generalni tajnik FIFA-e i najbliži Blatterov suradnik bio u ishodištu svih afera koje su otkrivene u američkom obračunu s nogometnom mafijom, korupcija je postala drugo ime za FIFA-u.

Jasno, Infantino danas ništa ne zna o Blatterovim mutnim poslovima isto kao što je bivši predsjednik UEFA-e Michel Platini godinama glumio moralnu vertikalu, koja je puknula nakon što je otkriveno da je primio nigdje evidentiranu naknadu za savjetovanje u iznosu od skoro 2 mil. eura.

Platini je nestao u bespućima mita i korupcije kojemu je jedini smisao zgrtanje novaca.

Da Infantino ima isti mentalni sklop najavljuje promjena formata natjecanja završnica svjetskih prvenstava. Do 2026. godine Infantino namjerava u završnice ugurati čak 40 reprezentacija! Razlozi zbog kojih se povećava broj sudionika u završnicama velikih natjecanja ne treba pojašnjavati-

Gianni Infantino još uvijek nije dostignuo Platinija, na zadnjem EURO-u sudjelovao je čak 24 reprezentacija od 55 članica UEFA-e. FIFA ipak ima 209 članica...

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.