Gerard Pique odrezao španjolska obilježja na dresu, počela medijska hajka na stopera Barcelone

Ponedjeljak, 10. listopada 2016. 12:33 Napisao/la  SC

Piqueva izjava da se oprašta od nacionalnog dresa u naponu igračke snage samo je dolila ulje na vatru


Gerard Pique (29) nakon utakmice u Albaniji izjavio je da više neće igrati za reprezentaciju nakon Svjetskog prvenstva u Rusiji 2018. godine.

Pique je najavio  oproštaj od nacionalnog dresa u 31. godini nakon utakmice koja je pokrenula medijsku hajku na stopera Barcelone zbog toga što je prije utakmice protiv Albanije odrezao rukave i zaigrao u dresu kratkih rukava.

Problem je u tome što je na odrezanom dijelu bila španjolska zastava i što se Pique davno deklarirao kao borac za neovisnost Katalonije.

Između ostalog, sudjelovao je u paradi za neovisnost Katalonije 2014. godine zajedno sa sinom Milanom, na nedavno održanom EURO-u izazvao je različite reakcije kada je objavljeno da je držao ispruženi srednji prst dok je svirala španjolska himna prije utakmice protiv Hrvatske...

 Zbog svojih političkih stavova, Pique odavno nije rado viđen u španjolskoj središnjici iako je španjolski savez odmah stao iza njega.
 
 U priopćenju španjolski savez skrenuo je pažnju javnosti da je rukave na dresu odrezao i Sergio Ramos, te da je Pique u kratkim rukavima igrao isključivo zbog praktičnih, a ne političkih razloga.

Unatoč demantiju politička središnjica pokrenula je medijski stroj za mljevenje pobornika osamostaljenja Katalonije, a ničim izazvana Piqueva izjava da se oprašta od nacionalnog dresa u naponu igračke snage samo je dolila ulje na vatru.

Španjolski hegemonisti došli su na svoje, u njihovim očima Pique je ionako osvjedočeni iredentist, koji se zalaža za mijenjanje državnih granica.

Mediji su već počeli spekulirati o Piquevu statusu u reprezentaciji, pojavili su se spinovi da će stoper Barcelone zaključiti karijeru ranije nego što je najavio... 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.