PRIJATELJSKA UTAKMICA

Rusija i Brazil remizirali, Fred pogodio u 90.

Ponedjeljak, 25. ožujka 2013. 22:41 Napisao/la  SC

Prijateljska utakmica: Brazil - Rusija 1:1 (Fred 90/Fayzulin 73)

PRIJATELJSKA UTAKMICA

BRAZIL - RUSIJA 1:1

Stadion Stamford Bridge. Gledatelja: 30.000

Sudac: Howard Webb (Engleska)

Strijelci: 0:1 Fayzulin (73), 1:1 Fred (90)

Žuti kartoni: Hernanes (Brazil), Eshchenko (Rusija)

BRAZIL: Julio Cesar, Marcelo, David Luiz, Thiago Silva, Dani Alves, Hernanes, Fernando, Neymar, Kaka (78 Diego Costa), Oscar (67 Hulk), Fred

RUSIJA: Gabulov, Eschenko, Ignashevich, V. Berezutskiy, Anyukov (46 Kombarov), Fayzulin, Glushakov, Kokorin (46 Zhirkov 86 Grigorjev), Shirokov, Bystrov (46 Shatov), Kerzhakov

Velika prijateljska utakmica viđena je u Londonu. Dobri glumci u dobroj predstavi u kojoj su u posljednjoj minuti Brazilci izbjegli poraz. Vodeći pogodak za Ruse djelo je Viktora Fayzulina u 73. minuti. On je uspio poslati loptu u mrežu između Csara, Marcela i Davida Luiza i uz polovicu brazilske reprezentacije na gol crti. Tek u 90. minuti Brazil je preko Freda realizirao jednu od brojnih prilika na ovome susretu. Iz ničega je Marcelo pronašao Hulka koji je fantastično uposlio Freda kojemu nije bilo teško matirati Gabulova za na kraju pravednih 1:1.

Puno bolje krenuli su Rusi. Prvi je prema golu Julia Cesara u drugoj minuti zapucao Kerzhakov no njegov je udarac blokirao Thiago Silva. Samo minutu kasnije fantastičan slobodnjak izveo je Ignashevich a Julio Cesar ukrotio ga je krajnjim naporom. U danu kada je objavljeno da je potpisao ugovor sa Barcelonom Neymar je bio najektivniji od Brazilaca u uvodnoj fazi utakmice, ali u devetoj minuti opet je blizu pogotka bila Rusija. Zaprijetio je Kerzhakov iz slobodnog udarca. U 11. minuti Rusi su tražili jedanaesterac nakon što je lopta prema njihovom mišljenju u ruku pogodila Davida Luiza, ali Howard Webb je ostao nijem. U 13. minuti najprije Ignashevich a potom Shirokov ne uspijevaju matirati Julia Cesara. Bili su iznimno blizu Rusi, njihovu je akciju tijelom izblokirao Marcelo. Nakon trenutaka panike i straha Brazilci napokon u 17. minuti koriste nekoliko ruskih pogrešaka i preko Kake prodiru po desnoj strani, no iskusni veznjak madridskog Reala kasni sa asistencijom za Neymara i potencijalna prilika odlazi u nepovrat. U 19. minuti napokon jedna smislena i opasna akcija carioca. David Luiz uposlio je Oscara a ovaj poslao odličnu loptu u srce kaznenog prostora no Neymar je zakasnio za sekundu i rezultat se nije promijenio.

I u narednom napadu David Luiz šalje još bolju loptu za Neymara ali napadač Santosa ne prihvaća je najbolje i prigoda odlazi u nepovrat. U 25. minuti Hernanes je zamalo pronašao Freda na prvoj stativi, no u izuzetno sadržajnoj utakmici i dalje su nedostajali samo pogoci. U 28. minuti Neymar je bio jako sebičan. Nakon što je projurio po lijevoj strani ostavivši iza sebe cijelu rusku obranu opalio je preko gola iako je imao samoga Freda pred Gabulovom. U 33. minuti Neymar je još jednom bio izuzetno sebičan. Umjesto da uposli Kaku ili Oscara odlučio je sam proći trojcu ruskih braniča, zapeo je već na prvome, jer mu je loptu odnio Anyukov. Samo minutu kasnije Fred je bio centimetrima blizu ili daleko od pogotka. Nakon duge brazilske dominacije Rusija je dočekala svoju priliku u 39. minuti.Shirokov je pokušao uposliti Bystrova ali je njegovu namjeru spriječio Marcelo i ostalo je bez pogodaka .U 41. minuti još bolja šansa za izabranike Fabia Capella. Sjano je prošao Kerzhakov i poslao još bolju povratnu loptu za Fayzulina koji je odlično pucao u desni gornji kut gola Julia Cesara koji je vršcima prstiju uspio odbiti loptu i na poluvrijeme se otišlo bez pogodaka.

U 48. minuti Thiago Silva spriječio je Shirokova da uposli Shatova. U 51. minuti Neymarovo se ubacuvanje pretvorilo u veliku prigodu kada se spetljao Gabulov i odbio loptu u stativu, no i sreća je ove večeri bila na ruskoj strani. U 56. minuti sjajan dupli pas Kake i Freda zaključio je udarcem veznjak madridskog Reala ali je Gabulov odbio loptu u korener. Nakon pogotka u 76. minuti je Brazil bio blizu poravnanja. David Luiz je fantastično prošao po lijevoj strani i uposlio Hulka koji je asistirao Marcelu čiji je pokušaj završio nekoliko centimetara od prve vratnice. Puno živosti u igru Brazila unio je Hulk koji je na kraju i asistirao za izjednačujući pogodak. No na kraju je neriješeni ishod i najpravedniji i ne bi bilo u redu da je Kerzhakov pogodio iz prilično povoljne prilike u trećoj minuti sudačke nadoknade.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.