PSG najavio tužbe zbog optužbi o namještanju rezultata utakmice protiv Crvene zvezde

Ponedjeljak, 15. listopada 2018. 13:06 Napisao/la  SC

Pet milijuna čega?! Krvnih zrnaca možda! Da vam kažem, to je smiješna i glupa priča. Nas ovdje PSG ne j... ni pet posto, to je prebogat klub! Baš će oni ulaziti u takve namještaljke, kaže Ćiro Blažević

PSG najavio tužbe zbog optužbi o namještanju rezultata utakmice protiv Crvene zvezde

 

PSG i Crvena zvezda pod istragom su UEFA-e zbog sumnje u namještanje reuzltata utakmice Lige prvaka, koju je pariški klub pobijedio rezultatoma 6:1.

UEFA je počela istragu na temelju dojave da je nepoznati čelnik C. zvezde uplatio čak 5 milijuna eura na kladionici na pobjedu PSG-a od pet pogodaka razlike.

Jasno da je UEFA izazvala niz reakcija u Parizu i Beogradu, ali i u Zagrebu.

Legedarni Ćiro Blažević za srpski kurir.rs ovako je prokomentirao moguću namještaljku:

- Pet milijuna čega?! Krvnih zrnaca možda! Da vam kažem, to je smiješna i glupa priča. Pa kako realizirati takvu okladu i nameštanje? Nas ovdje PSG ne j... ni pet posto, to je prebogat klub! Baš će oni ulaziti u takve namještaljke! Glupo mi je da komentaram tako nešto, kazao je Ćiro.

Ugledni francuski list L'Équipe barata informacijom da su se sastali predsjednik PSG-a i jedan čelnik Zvezde.

Odmah je reagirao PSG.

Oglasio se Jean-Martial Ribes, bliski suradnik predsjednika PSG-a Nassera Al-Khelaïfija:

- Sa najvećom mogućom sigurnošću tvrdim da mi nismo umiješani u ovaj slučaj! PSG-u je strano sve što se navodi u navodom namještanju rezultata. Informacija da se Nasser Al-Khelaïfi prije utakmice sastao s osobom umiješanom u namještanje rezultata pokazala se smiješnom i neutemeljenom. Policija je utvrdila da nije bilo sastanka. Svatko tko bude insinuirao da je do sastanka došlo bit će pravno gonjen. Naš klub nema se čega stidjeti, zahvalni smo na podršci koju nam je pružilo udruženje francuskih profesionalnih klubova. PSG je u ovom slučaju žrtva i tražit ćemo pravdu na sudu. Još jednom, nitko iz državnog tužiteljstva i UEFA-e nije nas kontaktirao, zadržavamo pravo da tužimo svakoga tko je spreman nanijeti štetu ugledu kluba i njegovih čelnika, kaže Jean-Martial Ribes.

Za francuske medije slučaj je zanimljivo komentirao Ivan Ćurković, nekadašnji predsjednik Partizana brani Zvezdu:

- Ne verujem da je bilo nameštanja. Pogledajte samo igračku vrijednost PSG-a, deset puta je veća od Zvezdine! Nedavno je PSG pobijedio Lyon 5:0, Saint-Étienne s 4:0... Srbi su poraženi 6:1. Bez Borjana na golu, Zvezda je mogla primiti osam, devet golova. Ovo se mora raščistiti, šta god da je u pitanju. Gdje su dokazi? Imam poverenja u pravosuđe koje se bavi istragom. Dokazi su ključni. Poslednjih dana u Srbiji se puno priča i piše o aferi s menadžerskim agentima u Belgiji. U tom slučaju postoje dokazi. Imam osećaj da je priča oko namještanja utakmice Zvezde i PSG-a plasirana da bi se manje pričalo o skandalu u Belgiji, smatra Ćurković koji je devet sezona branio za Saint-Étienne i uživa veliki ugled u Francuskoj.

 Naravno da je Crvena zvezda demantirala  bilo kakvu umješanost u namještanje:

- Crvena zvezda sa najvećom dozom ljutnje i gnušanja odbacuje pisanje francuskog lista L'Équipe vezano za sumnje u ishod rezultata utakmice PSG - Crvena zvezda i umješanosti bilo koga iz Crvene zvezde u eventualne nečasne radnje. Navodi iz tog teksta mogu nanijeti veliku štetu ugledu i renomeu našeg kluba i zato Crvena zvezda insistira kod UEFA-e i nadležnih istražnih organa u Srbiji i Francuskoj da ove sumnje istraže do kraja i da se dođe do istine, glasi priopćenje.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.