Finale SP-a: Njemačka ulazi kao favorit, Messi ima priliku postati besmrtan

Nedjelja, 13. srpnja 2014. 17:24 Napisao/la  SC

Finale: Njemačka - Argentina (21). Mogu li Nijemci odigrati još jednu vrhunsku utakmicu ili će Leo Messi osvojiti trofej koji nedostaje i tako možda postati najveći svih vremena?

Tko će postati svjetski prvak, Njemačka četvrti ili Argentina treći put? Sve najave govore da je Elf favorit, nitko u analizi nije mogo olako zaobići dobre igre izabranika Joachima Lowa i nezaboravnih 5:0 u prvih 45 minuta protiv Brazila. Mogu li Nijemci odigrati još jednu vrhunsku utakmicu ili će Leo Messi osvojiti trofej koji nedostaje i tako možda postati najveći svih vremena?

Kada je Elf u pitanju dovoljno je reći da im je ovo osmi finale na Svjetskim prvenstvima. Nijemci su demonstrirali moćan nogomet veći dio turnira, Thomas Muller je još uvijek u utrci za Zlatnu kopačku turnira i ima tako priliku postati prvi nogometaš kojem je to uspjelo na dva SP-a zaredom.

Njemačka i Argentina susreli su se dosad osam puta na najvećoj svjetskoj sceni, tri puta su igrali u finalu. Miroslav Klose ujedno je jedini igrač u obje momčadi koji je već igrao u finalu Svjetskog prvenstva (2002.).

Kada su u pitanju gaučosi postoji samo jedan - Leo Messi. Mnogi će upravo zato navijati za Argentinu jer nogometaš Barcelone ima priliku zaokružiti svoju karijeru trofejem koji nedostaje. Iako je obrana Argentine bila označena kao najslabija karika ekipe, dovoljno je reći da su gaučosi četiri puta sačuvali mrežu na ovoj smotri, najviše od svih reprezentacija. Na putu do finala u nokaut fazi Argentina nije primila niti jedan gol (Švicarska, Belgija, Nizozemska).

Ostala je dakle još jedna nepoznanica: Njemačka ili Argentina? Spektakl počinje u 21 sat.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.