FINALE SP-a 2014: Njemačka čeka 24, Argentina 28 godina na svjetski naslov

Subota, 12. srpnja 2014. 21:42 Napisao/la  SC

Bit će to treće uzastopno Svjetsko prvenstvo na kojem će se susresti, Njemačka je slavila u posljednja dva navrata. Na SP-u 2006. Elf je slavio nakon penala, dok je 2010. pregazio gaučose 4:0

Njemačka i Argentina stari su poznanici kada su u pitanju nastupi na Svjetskom prvenstvu. Bit će to treće uzastopno Svjetsko prvenstvo na kojem će se susresti, Njemačka je slavila u posljednja dva navrata. Na Svjetskom prvenstvu 2006. Njemačka je na domaćem terenu slavila 4:2 nakon boljeg izvođenja kaznenih udaraca, dok je Elf u Južnoafričkoj Republici razmontirao gaučose 4:0.

- Imamo priliku ispisati povijest. Južnoamerikanci su uvijek dominirali na svom terenu. Zašto mi ne bismo bili prvi koji će to prekinuti? To bi nam bilo dodatno zadovoljstvo da kao europska reprezentacija slavimo u Južnoj Americi, rekao je je Joachim Low.

- Imamo igrače koji igraju na vrhuncu karijere, ali imamo i mlade igrače, neke čak koji nisu na ovom natjecanju. Možemo još godinama igrati na najvišoj razini uz poneko pojačanje iz mlađih redova, rekao je Low.

Na drugoj strani Alejandro Sabella, izbornik Argentine, napustit će klupu gaučosa na kraju prvenstva.

- Njemačka je uvijek jako težak protivnik, posebice kada se uzme u obzir da su imali dan više za odmor. Mi smo morali potrošiti posljednji atom snage samo da bismo ušli u finale. Dakle, prednost ima Njemačka. Divim se Njemačkoj, uvijek su pokazivali fizičku i taktičku snagu. Mogu samo reći da sam oduševljen činjenicom da ćemo imati priliku nastupiti u finalu, rekao je Alejandro Sabella.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.