FIFA uvažila preporuku UEFA-e i ukinula trećim osobama pravo na suvlasništvo igrača

Petak, 26. rujna 2014. 21:19 Napisao/la  SC

 Sretan sam što je FIFA slijedila UEFA-inu inicijativu, kaže Platini

FIFA je ukinula pravo vlasništva trećh osoba nad igračima, što je odavno postala praksa, posebice u južnoameričkim zemljama. UEFA ne priznaje transfere igrača, koji nisu u vlasništvu klubova nego pravnih ili fizičkih osoba. Ubuduće će to pravilo vrijediti za sve klubove na svijetu.


– Sretan sam što je FIFA slijedila UEFA-inu inicijativu. Stalno sam upozoravao kako je ova praksa opasnost za nogomet, imidž našeg sporta, ugrožava dugogodišnje poslovanje klubova i postavlja pitanje o ljudskom dostojanstvu, rekao je predsjednik UEFA-e Michel Platini.

To je veliki korak naprijed za tu nogometnu organizaciju i svakako poticajno za klubove i igrače, koji su često bili žrtve i taoci famozne "treće strane".

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.