Fenerbahče praktično istoga dana doveo Dominika Livakovića i Dušana Tadića

Nedjelja, 16. srpnja 2023. 13:50 Napisao/la  SC

Najavljeni su dolaci Rodriga Becaoa iz Udinesea, Cengiza Undera iz Marseillea,  Merta Muldura iz Sassuola...

Dominik Livaković
Dominik Livaković

Fenerbahče je praktično istoga dana odradio dva velika transfera, novi igrači istanbulskog velikana postali su Dušan Tadić i Dominik Livaković.

Tadić je stigao u Istanbul, Livaković je u subotu u Superkupu zadnji put branio za Dinamo.

Fenerbahče slaže moćnu momčad, nakon kapetana bh-reprezentacije Edina Džeke, stigao je kapetan srpske reprezentacije Dušan Tadić i vratar treće reprezentacije na svijetu Dominik Livaković.

Tadić je došao iz Ajaxa, gdje je ostavio duboki trag. Odbio je saudijsku ponudu, u Fenerbahčeu će zarađivati 3,5 mil. eura godišnje.

Livaković je dogovorio plaću od 1,8 mil. eura, Fenerbahče će Dinamu platiti oko 9 mil. eura plus bonusi.

Turski velikan ne staje s dovođenjem pojačanja, najavljen je dolazak brazilskog stopera Rodriga Becaoa iz Udinesea te dvojice turskih reprezenativaca: Cengiza Undera, kojega je Igor Tudor vodio u Marseilleu i Merta Muldura iz Sassuola.

Treba napomenuti da su uz Džeku ovog ljeta došli Sebastian Szymanski iz moskovskog Dynama za 10 mil. eura, Gustavo Henrique došao je iz Flamenga za 1,5 mil. eura, Ryan Kent i Alexander Dijku došli su kao slobodni igrači.

Fenerbahče iduće sezone ističe kandidaturu za prvaka, 19 puta bio je prvak, ali je zadnju titulu osvojio prije deset godina.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.