Europsko udruženje klubova izgubilo 4 milijarde eura zbog koronavirusa

Utorak, 08. rujna 2020. 14:59 Napisao/la  SC
Andrea Agnelli
Andrea Agnelli

Brojke su alarmantne!

Europsko udruženje klubova (ECA) iduće dvije sezone ostvarit će čak 4 milijarde eura manje prihoda zbog koronavirusa!

Predsjednik Juventusa i šef ECA-e Andrea Agnelli tijekom izlaganja na 24. Generalnoj skupštini iznio je podatke koji najviše moraju zabrinuti najsiromašnije klubove.

Najbogatiji klubovi pronaći će način na koji će ublažiti posljedice ekonomske krize, siromašni klubovi nemaju takvih mogućnost budući da (ne)izravno ovise o bogatima klubovima.

- Svi smo igrali na praznim stadionima, nije to ono što želimo vidjeti i to ne samo zbog atmosfere, već zato što je to važan izvor prihoda. Nema prihoda od stadiona i TV prava što znači da će sponzori ulagati manje, kazao je Agnelli.

Ima jedna dobra vijest za HNS:

- Dramatičan pad prihoda je relativan prije svega u odnosu na klubove. Bojim se da će neki od najboljih klubova pojedinačno imati veće gubitke od pojedinih saveza, smatra Agnelli.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.