EURO bi se moglo održati 2021. godine ako UEFA i FIFA usklade kalendare natjecanja

Petak, 13. ožujka 2020. 09:46 Napisao/la  SC

UEFA će početkom tjedna donijeti odluku o održivosti natjecanja Lige prvaka i Europske lige, odluka je izvjesna ako se zna da su momčadi Juventusa i Real Madrida u karantenama

EURO bi se moglo održati 2021. godine ako UEFA i FIFA usklade kalendare natjecanja

Europski sport nalazi se u karateni!

Ponašanje nogometnih asocijacija postala je paradigma tijekom pandemije koronavirusa, najpopularniji sport na kontinentu privremeno je zaustavljen prvi put u povijesti.

Sve velike europske lige ili su obustavile natjecabje ili će to uskoro učiniti, nakon zaraze Artete (Arsenal), Hudsona-Odoija (Chelsea), Mendyja (Man City) realno je očekivati da će čelništvo Premierlige zaustaviti natjecanje.

UEFA će početkom tjedna donijeti odluku o održivosti natjecanja Lige prvaka i Europske lige, odluka je izvjesna ako se zna da su momčadi Juventusa i Real Madrida u karantenama.

Još uvijek nije poznata sudbina završnica Europskog prvenstva u nogometu.

Europsko prvenstvo ove godine održava se u 12 različith država od kojih je većina  obuhvaćena pandemijom.

Prema informacijama iz Nyona, UEFA će od svojih članica prvo zatražiti službeno mišljenje, odluka o sudbini EURO-a 2020 trebala bi biti konsenzualna.

Čelnici UEFA-e već su počeli raditi na varijanti da se završnica odgodi za godinu dana.

Da bi se završnica EURO-a igrala 2021. godine, kalendare natjecanja treba uskladiti s FIFA-om koja iduće godine namjerava pokrenuti prvo svjetsko klupsko prvenstvo.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.