EURO 2016: Ukrajinski specijalci uhitili francuskog teroristu sa 125 kilograma eksploziva

Ponedjeljak, 06. lipnja 2016. 15:23 Napisao/la  SC

Eksploziv se trebao upotrijebiti za čak 15 napada tijekom EURO-a


Ukrajinski specijalci na granici s Poljskom uhitili su francuskog državljanina sa 125 kilograma eksploziva trinitrotoluena (TNT-a). Eksploziv se trebao upotrijebiti za čak 15 napada tijekom EURO-a, koji u petak počinje u Francuskoj utakmicom domaćina i Ukrajine.

Uhićeni Francuz priznao je terorističke namere zato što njegova država dopušta nekontrolirani dolazak i boravak stranaca, širenje Islama u Francuskoj i globalizaciju. Osim eksploziva policija je zaplijenila 100 detonatora i razne vrste oružja, dva protuoklopna raketna bacača, pet tisuća metaka. Francuza su pratili od prosinca prošle godine.

Iz Francuske stiže vijest da je uhićenik 25-godišnji Gregoire M., koji nema kriminalni dosje. Policija je premetačinom njegove kuće u malom selu Nant-le-Petit pronašla eksplozivni materijal i pojaseve.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.