ENGLESKA - ITALIJA (24) Repriza četvrtfinala EP-a usred amazonske prašume

Subota, 14. lipnja 2014. 02:38 Napisao  Patrik Mršnik

Želimo poručiti našim navijačima na Otoku da vjeruju u nas, da nas podrže i ohrabre uoči još jednog velikog natjecanja. Želimo im našom predstavom u prvoj utakmici podariti razlog za vjerovanje, kaže Hodgson

Prije dvije godine u četvrtfinalu Eura odlučivali su jedanaesterci. Italija je slavila sa 4:3, nakon što su dva, za ovo prvenstvo otpisana Ashleya, Cole i Young promašila svoje kaznene udarce, a također otpisani Alessandro Diamanti zabio u petoj seriji i tako Azzurre odveo u polufinale kontinentalne smotre. Dvije godine kasnije stiče se dojam da su uoči velikog okršaja u Manausu obje reprezentacije mogle ponuditi i više, barem kada je riječ o listama od dvadeset i tri putnika na Svjetsko prvenstvo. Uz već spomenute Colea i Younga, Engleska u sastvu nema stoperski dvojac Terrry - Lescott koji je započeo tu utakmicu uz uvijek opasnog, ali u posljednje vrijeme nedorečenog Walcotta. Što tek reći za Cesarea Prandellija, koji je još jače promiješao karte i dodatno pomladio reprezentaciju. Balzaretti i ozljeđeni Montolivo nisu u kadru, kao niti Gaiccherini, Giovinco, Maggio, Di Natale... Izostanaka je mnogo, što opravdanih, što neopravdanih, ali zna se koje su glavne napadačke prijetnje. Bit će to Cassano i Balotelli s jedne, odnosno Rooney i Welbeck s druge strane. Engleska muku muči s napadačima koji nisu u formi, njihov menadžer Roy Hodgson strahuje od riskiranja sa Rickiejem Lambertom, kunu se Englezi u Rooneyev bljesak.

Gerrard: Jedva čekamo početak!
Kapetan engleske reprezentacije kreće u svoje četvto Svjetsko prvenstvo. Trideset i četiri su mu godine na leđima, a nakon što sa svojim Liverpoolom nije uspio dohvatiti sanjani naslov engleskog prvaka, sada će svoje snage usmjeriti na pomoć reprezentaciji u Brazilu.
- Mislim da smo bolja momčad na ovome natjecanju. Primjećuje se naše zajedništvo na svakom koraku, Imamo povjerenja u nas same, sve stvari idu u pravom smjeru. Spremni smo, znamo da će biti teško igrati u Manausu, no moći ćemo se s time nositi, jedva čekamo početak susreta, kaže Steven Gerrard.

- Želimo poručiti našim navijačima na Otoku da vjeruju u nas, da nas podrže i ohrabre uoči još jednog velikog natjecanja. Želimo im našom predstavom u prvoj utakmici podariti razlog za vjerovanje. Ništa nas ne bi razveselilo više od dobrog otvaranja protiv najtežeg suparnika u našoj skupini, naši navijači naša su nada, rekao je Roy Hodgson uoči premijernog dvoboja na novoj Areni Amazonia.

Aktualni engleski izbornik ima iskustvo vođenja švicarske nacionalne vrste sa Svjetskog prvenstva u SAD-u prije dvadeset godina, no taj osjećaj se prema njegovim riječima ne može mjeriti s onim kada se na Mundijal odlazi sa reprezentacijom predstavlja svoju domovinu.

- Svjetska prvenstva uvijek su nešto posebno. Ovo je zasigurno najvažnije natjecanje u mojoj trenerskoj karijeri. Istina, bio sam uzbuđen kada sam te 1994. došao sa Švicarskom na svjetsku smotru u SAD. no ovo je nešto sasvim drukčije. Ne bih se sada mijenjao ni sa kime, predivan je osjećaj biti izbornikom svoje domovine uoči ovako velikog natjecanja, dodaje Hodgson i dodao kako vjeruje da su njegovi igrači spremni te da vjeruje plejadi mladih talenata koji su svojim odličnim partijama na kraju sezone zavrjedili poziv u selekciju Tri lava.

S druge strane Gordom Albionu stajat će četverostruki svjetski prvaci. Talijani su također svjesni svega onoga što ih miže čekati u Manausu, ali drže da su spremni na sve uvjete te da neće biti problema s adaptacijom na uvjete u džungli.

- Nadam se da ćemo uspjeti nadvladati vrućinu, veliku vlagu i kišu, što god da nas zadesi za vrijeme utakmice. Dobro smo se pripremali, simulirali smo u našem kampu u Convercianu ozračje kakvo bi nas tamo moglo očekivati. Pokušali smo na treninzima uvježbati razne varijante za utakmicu, znamo da su Englezi vrlo jaki u obrambenom dijelu svoje igre, kaže Andrea Barzagli, stoper Juventusa koji je uspješno zaliječio ozljedu tetive.

Nakon otvaranja između Brazila i Hrvatske prvoga dana, odnosno klasika između Španjolske i Nizozemske drugoga, svijet je spreman za još jedan veliki okršaj u skupini D. Tri sata prije u Fortalezi će se susresti Urugvaj i Kostarika, a ogled divova europskog i svjetskog nogometa počinje u ponoć po hrvatskom vremenu.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.