Didier Deschamps odlučio tužiti Erica Cantonu zbog optužbi za rasizam

Petak, 27. svibnja 2016. 20:33 Napisao/la  SC

Benzema i Ben Arfa su najbolji igrači u Francuskoj, a neće igrati na Euru. A porijeklo im je iz sjeverne Afrike, kaže Cantona


Didier Deschamps odlučio je tužiti Erica Cantonu zbog sljedeće izjave:

- Benzema i Ben Arfa su najbolji igrači u Francuskoj, a neće igrati na Euru. A porijeklo im je iz sjeverne Afrike. Dakle, debata je otvorena, rekao je Cantona.

Izjava da Hatem Ben Arfa i Karim Benzema nisu u reprezentaciji zbog afričkog porijekla natjerala je izbornika francuske reprezentacije da tuži kontroverznog Cantonu.

- Pokrenut ćemo sudski proces protiv Cantone zbog klevete i komentara koji su nedopustivi, rekao je Deschampsov odvjetnik Carlos Brusa.

Odnosi u francuskoj reprezentaciji između  autohtonih i igrača afričkog porijekla nikada nisu bili problem kao u, primjerice, nizozemskoj reprezentaciji. Uostalom, Zinedine Zidane, jedan od ključnih igrača u najvećim uspjesima francuskog nogometa je afričkog porijekla.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.