Del Bosque otpisao Diega Costu, Isca, Saula, Deschamps prekrižio Benzemu, Low se odrekao Reusa...

Srijeda, 01. lipnja 2016. 12:12 Napisao/la  SC

U usporedbi s izbornicima najboljih reprezentacija, Ante Čačić imao je relativno lak izbor...

Kao što što obično biva, konačni popisi izbornika reprezentacija koje igraju na EURO-u izazvali su medijske reakcije. Antu Čačića najviše se proziva zbog toga što je izostavio nadarenog Alena Halilovića iako izbornik hrvatske reprezentacije ništa nije učinio što bi poremetilo tonus momčadi.

Naime, otpisani (Halilović, Ćaleta-Car, Antolić) i igrači koju su mogli biti (Ćorić, Rog...) otpisani ionako ne spadaju među nositelje kvalitete. Kao i njegovi prethodnici, Čačić računa na skupinu od 13 do 15 igrača, preostali su turisti. Jedino bi izostavljeni Dejan Lovren zauzeo mjesto među stožernim igračima.

Puno je zanimljivije analizirati poteze izbornike najjačih reprezentacija, koji su raspolažu takvom koncentracijom kvalitete da su otpisani vrhunski igrači. Recimo, španjolski izbornik Vicente Del Bosque odrekao se Diega Coste, Mate, Saula i Isca što jasno govori protiv kakve momčadi Hrvatska igra u skupini.

Didier Deschamps nije pozvao Benzemu, Lacazetta, Gamiera, Ben Arfu, Valbuenu, Rabiota. Joachim Löw izostavio je Reusa, jednog od najskupljih i najtraženijih napadača na kontinentu, Antonio Conte odrekao se Andree Pirla, Marc Wilmots prekrižio je s popisa Chadlija...

U usporedbi s izbornicima najboljih reprezentacija, Ante Čačić imao je relativno lak izbor...

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.